Provocari interetnice intr-un liceu maghiar din Covasna

Provocari interetnice intr-un liceu maghiar din Covasna

by March 20, 2013 1 comment

Mai mulți elevi ai unui liceu din Covasna fac obiectul unei anchete al Inspectoratului Școlar Județean, după ce câțiva colegi maghiari s-au declarat jigniți de faptul că tinerii ar fi purtat culorile României de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni. Deși nu au fost provocări, mai mulți elevi maghiari de la liceul Kőrösi Csoma Sándor s-au declarat nemulțumiți de faptul că tinerii români au venit la școală purtând accesorii ce aveau culorile roșu, galben și albastru. Mai mulți martori au declarat că organizatorii au fost fete de clasa a IX-a, care au venit la liceu cu bentițe ce aveau culorile tricolorului românesc. Poza cu una dintre elevele românce a fost distribuită pe internet, fata primind amenințări ulterior o serie de amenintari.

De asemenea, conform acelorași martori, mai multi colegi de clasa a XI-a ai fetelor, alaturi de un student, ar fi ieșit în pauza pe holurile liceului fluturând steagul României. Gestul a deranjat elevii maghiari, aceștia raportând cazul la Inspectoratul Școlar Judetean care a demarat deja o anchetă. Directorul liceului, Simon István, a declarat că a demarat, la randul sau, o investigație prin care să se lămurească asupra celor întâmplate.

“Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie”, a declarat eleva într-un interviu pentru Cotidianul.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. marin Timisoara
    #1 marin Timisoara 22 March, 2013, 13:34

    Afara cu bozgorii din tara,ce-i mai mari criminali a-i lumi.Vtrem Transilvania istorica,pana la Tisa,Transilvania istorica pana la Tisa pamant romanesc.Bozgorii sunt colonisti,afara cu clonisti fascisti

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.