Relu Fenechiu: Partidele nu se finanteaza doar din bani albi

Relu Fenechiu: Partidele nu se finanteaza doar din bani albi

by March 19, 2013 1 comment

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marţi, în timpul unei vizite pe şantierul liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei, că partidele nu se finanţează “doar din bani albi”, referindu-se la motivul pentru care a fost închis fostul premier Adrian Năstase. Fenechiu le-am vorbit muncitorilor de pe şantier despre motivul încarcerării luiNăstase, care a fost acuzat, în dosarul “trofeul Calităţii” că ar fi sponsorizat fraudulos campania electorală de la prezidenţialele din 2004.

“Năstase a fost închis pentru o chestiune pe care o fac mulţi politicieni. Partidele politice nu se finanţează foar din bani albi. România a greşit faţă de Adrian Năstase”, le-a spus Fenechiu muncitorilor.

Ministrul a mai spus că salută eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase şi că România este “o ţară care greşeşte foarte mult”, întrucât fostul premier a fost condamnat pentru fapte făcute de mulţi politicieni.

Năstase a fost condamnat în iunie 2012 la doi ani de închisoare cu executare în dosarul “Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

În iunie 2012, Relu Fenechiu a fost trimis în judecată în dosarul “Transformatorul”. Fenechiu a fost acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că ar fi cumpărat zeci de transformatoare vechi pe care le-a vândut ulterior la suprapreţ societăţii Electrica Moldova pentru 2.5 milioane euro. Este vorba despre o serie de contracte pe care Relu Fenechiu le-a încheiat în perioada 2002-2004 când politicianul era acţionar şi administrator al firmelor SC FENE GRUP SA, SC LA ROCCA SRL Iaşi, şi SC TEHNOROM SRL Iaşi.

Alături de parlamentarul liberal, au mai fost trimişi în judecată mai mult directori şi angajaţi ai societăţii de electricitate.

 

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.