Gyorgy Frunda: Nu este exclus ca Traian Basescu sa-l numeasca pe Daniel Morar la sefia Parchetului General

Gyorgy Frunda: Nu este exclus ca Traian Basescu sa-l numeasca pe Daniel Morar la sefia Parchetului General

by April 9, 2013 0 comments

Consilierul premierului, Gyorgy Frunda, a declarat luni, la Realitatea la Raport, că preşedintele Traian Băsescu este “un om al surprizelor” şi că nu ar fi exclus ca acesta să respingă propunerea avansată de Victor Ponta pentru şefia Parchetului General, anume Tiberiu Niţu, şi să îl numească în loc pe Daniel Morar. “Preşedintele este un om al surprizelor şi un mare strateg. N-ar fi o surpriză să semneze numirea Laurei Codruţa Kovesi (n.r. la şefia DNA) şi să nu semneze numirea lui Tiberiu Niţu (la şefia Parchetului General). Eu nu exclud posibilitatea, şi să forţeze ulterior numirea dlui Daniel Morar”, a declarat Frunda.

Laura Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar Tiberiu Niţu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Propunerile au fost transmise de premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, Ponta declara că procurorul general şi şeful DNA vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al Justiţiei.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<