Miscarea Populara s-a lansat duminica. Toti consilierii presedintelui Traian Basescu au fost prezenti la eveniment

Miscarea Populara s-a lansat duminica. Toti consilierii presedintelui Traian Basescu au fost prezenti la eveniment

by April 8, 2013 0 comments

Fundatia “Miscarea Populara” s-a lansat oficial duminica, in cadrul unei conferinte de presa la care a luat cuvantul Marian Preda, presedinte al fundatiei. La eveniment au participat, printre altii, si consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, cel care a anuntat infiintarea fundatiei, Daniel Funeriu sau Sebastian Lazaroiu. Preda a insistat pe faptul ca Miscarea Populara va reda increderea romanilor in Romania si ca este important sa se concentreze si pe provincie, nu numai pe Bucuresti.
Traian Basescu, dupa intalnire: “Eu am convingerea ca aceasta fundatie va reusi sa creeze presiune chiar pe partidele politice. Daca la un moment dat va fi o fundatie in care membrii ei ajung la concluzia ca este bine sa se transforme in partid politic, de ce nu? Dar, in ceea ce ma priveste, eu nu mai am nevoie de partide in momentul de fata. Chiar dezavuez mesajele dragute transmise de Videanu, de Anca Boagiu si de Vass, ieri, de la Conventie. Parteneriatul meu cu ei s-a incheiat, iar ce am vazut ieri la Colegiul director al PDL-ului mi-a confirmat ca am facut foarte bine ca am incheiat aceasta colaborare. Ei sa-si vada de politica lor, aici discutam despre o fundatie care vrea sa antreneze alte categorii de oameni decat pe cei care sunt in actualele partide”.

 Cei din echipa de conducere a Miscarii Populare s-au intalnit “la cafea” cu presedintele Traian Basescu, despre care presedintele fundatiei, Marian Preda, a spus ca este tatal spiritual al Miscarii. Pagina de Facebook “Alaturi de presedintele nostru” a postat o fotografie de la intalnire, fara a preciza unde a fost facuta, ci doar descrierea: Presedintele la discutii cu liderii ,,Miscarii Populare”

Consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu, Daniel Funeriu, Sebastian Lazaroiu, Bogdan Dragoi, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, precum si presedintele Miscarii Populare, Marian Preda si Elenina Nicut, Georgeta Condur si Radu Borza, membri ai fundatiei, sunt cei care se afla la masa, intr-un restaurant din Bucuresti, cu presedintele Basescu, potrivit Agerpres.

Membrii fundatiei, prezentati duminica de Marian Preda sunt: Radu Borza (secretar general al Mensa Romania), Cristian Diaconescu (consilier prezidential), Elenina Nicut (avocat), Daniel Funeriu (consilier prezidential), Sebastian Lazaroiu (consilier prezidential), Georgeta Condur (lector universitar), Cristian Hrituc (consilier de stat in Administratia Prezidentiala), potrivit Agerpres.

La evenimentul de prezentare a conducerii Fundatiei Miscarii Prezidentiale au fost prezenti si consilierii de stat in Administratia Prezidentiala Dorel Onaca si Bogdan Oprea, precum si consilierul prezidential Bogdan Dragoi.

Marian Preda, decanul Facultatii de Sociologie din Universitatea Bucuresti, a fost propus presedinte al Fundatiei Miscarea Populara, fundatia lansata de mai multi consilieri prezidentiali dupa congresul PDL.

Declaratii Marian Preda:

 • Probabil va intrebati ce este miscarea populara si ce vrea.
 • Este o fundatie, nu este un partid. miscarea pop. Este un instrument de exercitare a democratiei participative, un instrument public.
 • Este o reactie a faptului ca Romania se confrunta cu numeroase riscuri, pe care guvernantii le ignora.
 • clasa politica se adreseaza majoritatii votantilor depedenti de resursele publice si mai putin celor activi, pe care ii ignora.
 • vom merge in tara sa ascultam vocea celor activ economic. vrem sa recladim increderea in Romania.
 • Romanii nu mai au incredere. Nu mai au icnredre sa faca copii, pentru ca nu stiu cu ce ii vor creste, nu au locuinte, locuri de munca, sperante.
 • Nu mai au incredere sa porneasca o afacere, le e frica de birocratie, trebuie sa dea spagi.
 • Noi ne-am saturat de atitudinea fatalista, am decis sa spunem ce nu ne place.
 • Infiintam aceasta msicarea pentru a restabili increderea romanilor.
 • Spre deosebire de ceilalti, vrem sa cream o miscare de jos in sus. Suntem persoane cu cariere stabile, sigura, anterioare implicarii noastre.
 • Nu intram pentru a lua, ci pentru a ne pune in slujba binelui colectiv, a interesului public. Vrem obicetive clare pentru toata lumea, nu doar pentru cei privilegiati
 • Vrem sa generam o adevarat miscare civica, sa dam “putere celor fara de putere” cum a spus Vaclav Havel
 • Nu exista alte cale decat calea psre Europa, spre occident.
 • Avem doua teme care se refera la mediul rural. O sa vedeti, ne intereseaza ca agricultura sa devina un avantaj competitional pentru Romania. Suntem tara din Europa cu cel mai mare procentaj al mediului rural.
 • Traian Basescu este cel care a venit cu ideea. El este, ca sa spun asa, tatal spiritual al Miscarii Populare. A decis sa nu se implice direct, dar va veni alaturi de noi atat la dezbaterilse din tara cat si la orice alte evenimente va putea participa domnia sa
 • Toata lumea este binevenita, pentru moment am hotarat ca cei care fac politica la varf sa nu aiba proioritate. acest lucru nu ii exclude de exemplu pe oamenii politici tineri, ziaristi.
 • Mai putin de 10% dintre aderenti sunt din Bucuresti
 • Cand spun noi ma refer la cei 5000 de oameni.
 • PDL-ul este parte din clasa politica. PDL, de exemplu, este cred singurul partid politic care a avut niste criterii de integritate, dar PDL nu a avut criterii de competenta in promovarea interna. Poate si de asta s-a ajuns la situatia de la ultimele alegeri. PDL-ul intra in lista noastra de partide de care ne-am saturat
 • Prea s-a concentrat totul la Bucuresti, nu ii mai asculta nimeni pe cei din provincie. ROmania are 40 de judete, va avea regiuni, trebuie sa mergem la ei.
 • Un bun samaritean din Bucuresti ne-a asigurat deja o buna parte din casa in care locuieste, considerand ca trebuie facut ceva. Asteptam cat mai multi alaturi de noi. Trebuie sa incepem constituirea conturilor si atunci cand vor intra fonduri le vom face publice.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.