Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu de retrimitere a dosarului ICR la procurorii DNA

Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu de retrimitere a dosarului ICR la procurorii DNA

by April 10, 2013 2 comments

Tribunalul Bucuresti a respins cererea lui Dan Voiculescu de a returna dosarul sau de coruptie la DNA, astfel incat judecarea cauzei va continua cu termen pe 30 aprilie. Magistratii Tribunalului au decis sa mentina toate actele si masurile dispuse de Inalta Curte, instanta de unde a fost mutat dosarul de coruptie dupa ce Voiculescu si-a dat demisia din functia de senator. Tribunalul a respins si celelalte cereri ale lui Voiculescu prin care cerea anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti si scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parte civila.
“In temeiul disp. art. 42 alin. 2 Cpp mentine actele si masurile dispuse de ICCJ si TB sectia 1 penala. Respinge cererea de restiuire a cauzei la parchet pentru refacerea urmaririi penale ca inadmisibila. Respinge cererea de efectuarea unui supliment de expertiza cu obiectivul precizat in cererea aparatorului ales al inculpatului Voiculescu Dan ca nefiind utila cauzei.

Mentine citarea partilor civile astfel cum s-a stabilit cadrul procesual anterior. Acorda termen pentru efectuarea adresei la BNP Popescu Mirela pentru a comunica daca s-a dezbatut succesiunea defunctului Domnisorul Gheorghe si in caz afirmativ a acceptantilor succesiunii. Cu apel odata cu fondul”, se arata in decizia Tribunalului Bucuresti publicata pe portalul instantelor de judecata.

La termenul din 9 aprilie, Dan Voiculescu a cerut incetarea procesului si returnarea dosarului sau la DNA

Avocatii lui Dan Voiculescu au cerut marti, 9 aprilie, Tribunalului Bucuresti trimiterea dosarului privatizarii Institutului pentru Cercetari Alimentare (ICA) la Directia Nationala Anticoruptie pentru ca procurorii sa refaca urmarirea penale.

Avocatii au cerut si anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecatorii Inaltei Curti, transmite Agerpres. Instanta a ramas in pronuntare pe aceste solicitari, urmatorul termen al procesului fiind stabilit pentru 30 aprilie.

La termenul de marti al procesului, avocatul Gheorghita Mateut a solicitat noului judecator desemnat in acest caz, Gratiela Constantin, sa anuleze mai multe decizii luate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul ICA.

Astfel, avocatul a declarat ca dosarul ICA trebuie trimis la DNA, in vederea refacerii urmaririi penale, deoarece procurorii nu au descris in rechizitoriu faptele de care este acuzat Dan Voiculescu.

De asemenea, el a cerut si anularea expertizei financiare incuviintate de judecatorii de la ICCJ in februarie 2012, sustinand ca in mod eronat au fost evaluate activele ICA, desi in mod normal trebuia sa se faca o evaluare a actiunilor Institutului, la momentul preluarii acestuia in 2003 de catre Grupul Grivco.

Alti avocati au solicitat scoaterea Ministerului Agriculturii si a Agentiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca parti civile si introducerea Ministerului Finantelor Publice, iar reprezentantul Ministerului Agriculturii nu s-a opus acestei solicitari.

Dan Voiculescu nu a fost prezent in sala de judecata.

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. ROBERT HORVATH SUA
  #1 ROBERT HORVATH SUA 11 April, 2013, 03:52

  RTV

  POLITICA
  Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalistul Robert Horvarth
  09 apr 2013, 10:31 | Alina Costache | RTV.net

  Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe Robert Horvath, după ce jurnalistul român, cetăţean american, a făcut plângere la FBI şi DIICOT cum că Dan Voiculescu ar fi furat şase miliarde de euro din conturile Securităţii. De dincolo de Ocean, Horvath a lansat şi ipoteza şocantă că Dan Voiculescu ar fi avut un rol important în aşa-zisa sinucidere a lui Marin Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu. Dan Voiculescu l-a dat în judecată pe jurnalist pentru aceste acuzaţii. Primul termen are loc marţi la Tribunalul Bucureşti,

  Dan Voiculescu

  Dan Voiculescu şi-ar fi însuşit banii pe care CIA i-a plătit României pe arme furnizate de regimul lui Ceauşescu

  “Ultimul cec trimis de americani către statul român în care Ceauşescu avea un comision de 20% nu a mai ajuns. E evident că Dan Voiculescu a furat averea lui Ceauşescu”, a declarat jurnalistul Robert Horvath, la România TV.

  Jurnalistul Robert Horvath spune că banii pe care i-a luat Dan Voiculescu se aflau în conturile firmei Crescent. Aceasta avea ramificaţii în Atena şi în Viena, dar cea mai puternică reprezentanţă era cea de la Bucureşti, condusă de Dan Voiculescu.

  “Crescentul a fost o firmă mixtă: palestiniano-română. A fost o firmă a lui Ceauşescu cu Arafat. Filmul meu va explica cum s-a furat şi cum s-a creat cel mai mare furt din istorie: 6 miliarde de dolari”, a mai declarat Robert Horvath.

  De dincolo de Ocean, jurnalistul robert Horvath lansează şi o ipoteză şocantă: Dan Voiculescu ar fi implicat în moartea fratelui lui Ceauşescu.

  “Probabil că dl Voiculescu urmăreşte emisiunea. Îl întreb: în ziua în care dl Marin Ceauşescu s-a “sinucis”, unde aţi fost dv.?”, a declarat Robert Horvath.

  Dan Voiculescu a răspuns pe blogul său acestor acuzaţii.

  “Când devii persoană publică îţi asumi – şi nu trebuie să te plângi de asta, a fost optiunea ta – tot soiul de întâlniri, acuzaţii şi lupte ,,exotice””, scrie Dan Voiculescu, pe blogul personal.

  Citeste mai mult pe ROBERT HORVATH DEVA BLOG

  Reply this comment
 2. ROBERT HORVATH SUA
  #2 ROBERT HORVATH SUA 11 April, 2013, 03:54

  DECLARATIA DATA LA ROMANIA TV DE CINEASTUL ROBERT HORVATH
  REFERITOARE LA DAREA SA IN JUDECATA DE CATRE DAN VOICULESCU

  From:
  “catalina.hoparteanu@rtv.net”
  To”Robert Horvath” >

  Multumesc pentru declaratia pe care mi-ati dat-o. Stirea a intrat aseara la 23 si in jurnalele din aceasta dimineata.

  DAN VOICULESCU A FURAT BANII LUI CEAUSESCU SI A INFAPTUIT DOUA CRIME : UCIDERA LUI MARIN CEAUSESCU LA VIENA SI A LUI FOUAD SANBAR LA ANTENA !
  O PERSOANA CU UN ASEMENEA REZUMAT ….SA DEA IN JUDECATA
  DOVEDESTE PANICA SI PIERDERA RATIONAMENTULUI ELEMENTAR.
  Motanul cel mare si important a devenit un soricel mic si disperat care si-a pierdut mintiile.
  SUNT CETATEAN AMERICAN SI ASTEPT SA FIU DAT IN JUDECATA
  LA NEW YORK. AR FI NUMIT “PROCESUL SECOLUI”.Banii lui Ceausescu….cel mai mare furt din istorie …doua crime etc.Deci toate elementele senzationale la un loc.
  In cazul in care Dan Voiculescu se va prezenta la procesul din N.Y.nu va mai fi nevoie de inceperea de extradare SUA. FBI al va ridica la coborarirea din avion.
  NU RETRAG ACUZATIILE FACUTE LA ROMANIA TV IN EMISIUNEA
  SIMONEI GHORGHE PE 10 MARTIE. SI ADAUG O ACUZATIE EXTREM DE GRAVA, O NOUA CRIMA ! Amanunte pe blogul personal
  ROBERT HORVATH DEVA BLOG.
  Astept pe cei care au demnitate sa fie alaturi de mine.
  Multumesc Romania TV pentru profesionalim si curaj.
  Robert Horvath Déva
  Cineast New York – Tokyo

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.