Procurorii DNA au pus sechestru asiguratoriu pe averea generalului Corneliu Dobritoiu

Procurorii DNA au pus sechestru asiguratoriu pe averea generalului Corneliu Dobritoiu

by May 14, 2013 0 comments

corneliu-dobritoiu-ovidiu-micsik[1]Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru pe averea fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu, informeaza Realitatea.net. Fostul ministru este urmarit penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in dosarul dosarul privin atribuirea nelegala a locuintelor de serviciu. DNA a anuntat pe 16 aprilie ca a inceput urmarirea penala in cazul generalului in rezerva Corneliu Dobritoiu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participatiei improprii. Valoarea prejudiciului in dauna Ministerului Apararii Nationale este estimata la 1,2 milioane lei.
Corneliu Dobritoiu a confirmat, in aceeasi zi, ca procurorii au inceput urmarirea penala in cazul sau pentru ca ar fi influentat acordarea sau obtinerea unor foloase in dosarul privind atribuirea de locuinte de serviciu unor cadre militare.

“Sunt putin surprins ca dupa patru ani de zile, neaparand alte chestiuni la dosar, alte fapte… Dar ma rog (…) e o chestie lunga, acolo. Ceva de genul acesta: ca as fi influentat acordarea sau obtinerea unor foloase si asa mai departe. Deci, nimic. (…) Probabil ca sunt unele persoane care au interese directe sa nu cumva sa ajung la Ministerul Apararii si din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi solutionat in 20 de ani si sa blocheze accesul… Nu stiu de ce se tem, pentru ca eu am aparat legea si acolo”, a afirmat Dobritoiu.

Pe 12 aprilie, surse citate de Mediafax declarau ca procurorii militari de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au inceput urmarirea penala pe numele generalului in rezerva Traian Pigui, suspectat de abuz in serviciu in legatura cu modul in care ar fi avizat mai multe solicitari privind atribuirea de locuinte unor cadre militare.

Potrivit surselor citate, procurorii militari anticoruptie verifica in acest dosar daca si fostul ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu ar fi beneficiat astfel de o locuinta.

Surse citate de Digi24 afirmasera ca procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele fostului ministru al Apararii Corneliu Dobritoiu.

DNA nu a confirmat informatia, marginandu-se sa precizeze, la intrebarea HotNews.ro daca s-a inceput urmarirea penala fata de Corneliu Dobritoiu: “In acest moment, informatia solicitata de dvs nu este publica, in conformitate cu art 12 alin 1 litera e si f din Legea 544/2001”.

Mai multe cadre militare, intre care si generali, vizate in acest dosar vor fi audiate de procurorii militari de la DNA, au mai spus sursele judiciare.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.