Andrei Marga: Liberalii au cedat in fata PSD si au cazut intr-o minoritate

Andrei Marga: Liberalii au cedat in fata PSD si au cazut intr-o minoritate

by June 18, 2013 0 comments

andrei-marga-romania-ar-putea-aloca-500-000-de-dolari-pentru-finantarea-fortelor-afgane-de-securitate-147326[1]Andrei Marga, proaspăt debarcat din fruntea ICR, a pus plecarea sa din Institut în contextul relaţiei tot mai complicate din interiorul USL dar şi al coabitării Victor Ponta – Traian Băsescu. “Premierul Ponta”, a spus Marga cu referire la criticile primite de la şefului guvernului, “a vorbit neinformat”. Fostul ministru a criticat PNL şi a declarat, la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV că, deşi la debutul construcţiei USL s-a plecat de la ideea unei parităţi, liberalii au cedat permanent de atunci şi, în plus, că “au căzut într-o minoritate”.

Andrei Marga, fostul şef al Institutului Cultural Român, a vorbit la Realitatea TV, la emisiunea Jocuri de Putere, despre culisele demisiei sale, în contextul relaţiei dificile din interiorul USL. El a criticat PNL pentru faptul că a început să cedeze tot mai mult în relaţia cu PSD. Marga nu a avut cuvinte bune pentru premierul Victor Ponta.

“În mai 2012, s-a plecat de la ideea unei parităţi în cadrul USL. Liberalii au cedat continuu: MAE, Justiţia, apoi după alegeri au luat Finanţele dar n-au luat bugetul (…) au luat ministere sincopate. E o intrebare şi pentru mine de ce se cedează. Mai alarmant e faptul că liberalii au căzut într-o minoritate. Miercuri era foarte clar că senatorul PSD Georgică Severin a discutat cu PPDD, cu UDMR,  era clar că liberalii sunt in minoritate în aceste comisii”, a spus Marga, referindu-se la Comisiile de cultură şi politică externă care au votat în majoritate pentru schimbarea sa din funcţie.

Marga a acuzat faptul că luni, în Parlament, nu s-a mai aplicat nicio procedură legală. “Trebuia să se prezinte raportul (de activitate al ICR, n.r.) să se vadă. Dacă raportul nu satisfăcea se respingea, iar in 30 de zile se dă termen celor în cauză să refacă raportul, apoi vine discuţia în plen. Trebuia să fie chemaţi la audieri câţiva, măcar unul. Totul a fost invelit intr-un ambalaj rapid să nu ne vadă nu ştiu cine”, a comentat el.

Cum a fost “pregătită” majoritatea din Comisia de cultură

Andrei Marga a mai relatat cum a fost “pregătită” în Comisia de cultură o majoritate împotriva sa. “Eram la Paris, la reuniunea Academiilor Română şi franceză, iar marţi senatorii PNL, UDMR, PP-DD au sesizat că e un domn Georgică Severin (membru PSD, n.r.) care umblă pe coridoarele Senatului ca să arate 2 lucruri: că am rude angajate – nu am nici una – şi că nişte hârtii financiare nu sunt in regulă. Mi-am dat seama că se formează o majoritate in Comisia de cultură (…) şi am publicat sâmbătă un text de adio”, a spus Marga.

Fostul preşedinte ICR spune că a întâmpinat probleme în schimbarea personalului Institului din exterior. “Aici a fost o miză. In exterior au fost trimişi tot felul de oameni. Nu aveam obsesia rudelor, dar aveam obsesia de a trimite in exterior personalităţi profilate. S-au trimis aşa zişi manageri, iar rezutatul  a fost o imagine a României sărăcită, sărăcuţă. Victor Ponta a vorbit neinformat. Dacă s-a referit la relaţia cu MAE; intr-adevăr, pe parcurs, l-am presat rugându-l să determine MAE să semneze hârtiile (n.r. propunerile pentru numiri in respectivele funcţii). Sunt incentineli intolerabile pentru o gândire normală”, a acuzat Marga, relatând că propunerile sale nu au primit răspuns din partea MAE nici după 6 luni.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.