Comisarul Adrian Bota, sotul bombei sexi de Satu Mare, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru luare de mita

Comisarul Adrian Bota, sotul bombei sexi de Satu Mare, condamnat la 3 ani cu suspendare pentru luare de mita

by June 27, 2013 3 comments

bota-1Comisarul IPJ Satu Mare, Adrian Bota a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita intr-un dosar privind achizitionarea ilegala unor cabinete medicale in favoarea sotia sale, Laura Bota. Consoarta acestuia este vicepresedinte a organizatiei de Femei din cadru PDL, foarte buna prietena cu Elena Udrea si Andreea Paul (Vass). Laura Bota a fost si ea inculpata in acest dosar pentru fals si uz de fals, dar faptele sale au fost prescrise. Potrivit procurorilor DNA, politistul Bota a solicitat in 2007 presedintelui CJ Satu Mare de atunci, Stefan Szabo, doua cabinete medicale, oferindu-se in schimb sa-i rezolve dosarele in care era cercetat.

Judecătorii Curţii de Apel Oradea au decis ieri condamnarea inculpatului Bota Adrian la o pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu suspendare. Magistratii au dispus, totodata, confiscarea unui cabinet medical al sotiei acestuia, Laura Bota, aplicand masura sechestrului asiguratoriu.

“Se apreciaza, tinand seama de pesoana condamnata, de comportamentul sau dupa comiterea faptei, ca pronuntarea condamnarii constituie un avertisment pentru acesta”, se arata in sentinta data.

Aranjamente la consiliul judetean

Procurorii DNA sustin in rechizitoriu, ca in cursul anului 2007, comisarul de politie Adrian Bota a pretins de la presedintele consiliului judetean Satu Mare de atunci, Stefan Szabo, 2 cabinete medicale, oferindu-se in schimb, sa-i rezolve dosarele in care era cercetat: un dosar referitor la vanzarea hotelului Dacia si un dosar privind unele nereguli in declaratia sa de avere.

In acelasi dosar a fost urmarita penal si sotia acestuia Laura Bota pentru fals si uz de fals in inscrisuri oficiale, ea semnand in fals, acte privind provenienta juridica a acestor cabinete medicale. Spatiile faceau parte din domeniul public al statului, dar, in urma unor manevre puse la cale la consiliul judetean, au ajuns in proprietatea Laurei Bota, care au devenit cabinete stomatologice, unde aceasta isi profesa meseria. Initial si seful CJ a fost pus sub acuzare, dar apoi i s-a dat NUP din lipsa de dovezi.

Mai intai, unul dintre  cabinetele medicale, situate pe strada Cuza Voda din Satu Mare a fost in folosinta mentorului doamnei Bota, medicul Francisc Borbely, unde aceasta a lucrat ca asistenta medicala. Borbely a ajutat-o si cu bani si profesional pe Laura Bota sa ajunga medic stomatolog. Ca apoi, sustin surse din anturajul acesteia, doctorul Borbely sa fi fost zburat din acest spatiu, pentru ca tanara doctorita sa aiba unde profesa.

bota-2

Complicitatea sotiei

Dar pentru ca acest cabinet era doar in locatie de gestiune si nu in proprietate,  sotul sau, Adrian Bota a intervenit pe langa seful CJ pentru a aranja lucrurile. Procurorii au explicat in rechizitoriu, ca cei doi soti au conlucrat la aceasta infractiune, dar doamna Bota a scapat pentru ca faptele sale s-au prescris. Aceleasi surse mai spun ca anumite cunostinte din zona justitiei ar fi “ajutat” la tergiversarea anchetei in acest dosar, pentru ca faptele frumoasei brunete sa se prescrie. Altfel nu putem explica cum acest dosar s-a ratacit intre paginile unui alt dosar, pe numele lui Csorsz Nicolae, privind unele fapte de trafic de influenta, unde apare din nou numele lui Adrian Bota. Csorsz Nicolae a cazut victima unor aranjamente puse la cale de interlopi din Satu Mare, de care nu a fost strain comisarul Bota. ( cititi: http://ancheteonline.ro/2013/03/culmea-justitiei-anchetatorii-si-judecatorii-dintr-un-dosar-cu-condamnare-definitiva-cercetati-pentru-trafic-de-influenta-si-luare-de-mita-alte-acuzatii-numiri-ilegale-in-functie/).

Alte dosare penale

Comisarul Bota nu este la prima infractiune. El a mai fost pus sub acuzare pentru luare de mita, in alt dosar, in care politistul ar fi primit “cadou” o masina marca Mercedes de la interlop local, urmarit penal pentru evaziune fiscala. De asemenea, procurorii DIICOT il cerceteaza penal pe Adrian Bota pentru camatarie, el fiind suspect ca a dat imprumuturi unor prieteni carora le-a cerut dobanzi extrem de mari. In acest dosar mai este urmarit penal si pentru fals si uz de fals. De altfel, Bota a mai primit o lovitura, saptamana trecuta, cand a pierdut, in instanta, un proces cu un om de afaceri local, Leonard Sim, fiind nevoit sa-i returneze acestuia suma de 10 000 de euro. Sim a fost executat silit de politistul Bota pe baza unui bilet la ordin falsificat.

Mai multe puteti citi:

–   Cum sunt acoperite faptele penale ale lumii interlope din Satu Mare. Cardasia politistilor cu infractorii

Culmea justitiei! Anchetatorii si judecatorii dintr-un dosar cu condamnare definitiva, cercetati pentru trafic de influenta si luare de mita. Alte acuzatii: numiri ilegale in functie

Prietenii politice, dincolo de lege

Nici sotia comisarului Bota nu este usa de biserica. Laura Bota nu s-a multumit doar cu statutul social de medic stomatologic. Ea a fost propulsata in politica de multimea de prieteni ( multi avand probleme cu legea) care roiau in jurul ei, tinand cont de frumusetea sa. Dupa ce a fost lansata profesional de Francisc Borbely, Laura Bota a fost introdusa in lumea politica de Ioan Hodis, fost presedinte al PDL Satu Mare, ( a carui nume apare in dosare de trafic de tigari si evaziune fiscala) care a ajutat-o, in perioada fostei guvernari, sa ajunga lider al Organizatiei de Femei Satu Mare.

Politica locala s-a dovedit a fi un spatiu de afirmare destul de minuscul pentru doamna Bota. Asa ca, la Bucuresti s-a gasit un alt gentlemen dispus sa o promoveze in politica mare: Radu Cristescu, fost sef al ADS,( cercetat penal in mai multe dosare pentru luare de mita si abuz in serviciu), un cunoscut combinagiu politic si mare crai in PDL, pe vremea aceea. Asa ca Laura Bota a intrat in cercurile “bune” ale Capitalei, ajungand vicepresedinte a Organizatiei de Femei la nivel central. Prin intermediul lui Radu Cristescu, Laura Bota a cunoscut-o si pe Andreea Paul (Vass), devenita intre timp deputat de Satu Mare. De asemenea, aceasta, in plina expansiune politica, a intrat si in gratiile Elenei Udrea, cele doua afisandu-se, de curand in urbea de pe Valea Somesului.Elena-Udrea-la-Satu-Mare-34-300x201[1]

Mai multe puteti citi:

Cum si-a cladit cariera profesionala si politica, bomba sexi a PDL Satu Mare

Aventurile galante ale divelor PDL. Barbatii in portocaliu, puternici si irezistibili

Facebook Comments Box

3 Comments so far

Jump into a conversation
 1. a spus
  #1 a spus 27 June, 2013, 22:47

  in sfarsit se face curatenie in politie.

  Reply this comment
 2. satmarean
  #2 satmarean 27 June, 2013, 22:51

  politistul BOTA, este un infractor cunoscut cu renume in zona satmarului

  Reply this comment
 3. OMUL DE RAND
  #3 OMUL DE RAND 27 June, 2013, 22:53

  in sfarsit se face curatenie intre politisti sustinut de PDL.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.