Concluzii preliminare in accidentul din Muntenegru: soferul autocarului mergea cu 80 km/ora. Maximul admis: 40 km/ora

Concluzii preliminare in accidentul din Muntenegru: soferul autocarului mergea cu 80 km/ora. Maximul admis: 40 km/ora

by June 28, 2013 0 comments

accident-muntenegru[1]Primele concluzii preliminare ale anchetei demarate în urma tragediei din Muntenegru arată că autocarul mergea cu 80 de kilometri pe oră în zona în care viteza maximă regulamentară era de doar 40 de kilometri pe oră, relatează Realitatea TV. 18 români şi-au pierdut viaţa şi 29 au fost răniţi după ce autocarul s-a prăbuşit într-o râpă adâncă de 40 de metri. Informaţiile sunt dezvăluite de presa muntenegreană care citează surse din cadrul anchetei demarate de procurori şi se bazează pe datele înregistrate de tahograful autocarului. Tahograful conţine parametrii principali de circulaţie, inclusiv viteza, kilometri parcurşi într-un anumit interval, dar şi date pentru identificarea şoferului aflat la volan într-un anumit moment.

Mai mulţi turişti români aflaţi în autocar au declarat că şoferul mergea cu viteză excesivă în momentul accidentului. O altă teorie vehiculată inclusiv în presa din Muntenegru precizează că şoferul a fost orbit de soare la ieşirea dintr-un tunel. În momentul ieşirii din tunel, asfaltul era umed pentru că plouase, dar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca şoferul să fi fost orbit câteva secunde.

Nu în ultimul rând, ambasadorul României în Muntenegru a declarat că autocarul ar fi încercat să ocolească un copil aflat pe marginea şoselei.

Autocarul cu români aflaţi în vacanţă s-a prăbuşit duminică seară într-o râpă adâncă. 18 români şi-au pierdut viaţa, iar 29 au fost răniţi.

În prezent, medicii se luptă pentru a salva viaţa răniţilor. Trei din cele 29 de victime sunt în continuare în stare critică. Restul pacienţilor sunt stabili şi răspund bine la tratament, spun medicii. Mai mult decât atât, unii ar putea fi chiar externaţi.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.