Cum ajunge un ziar, o arma de presiune politica, in mana unui personaj din lumea interlopa

Cum ajunge un ziar, o arma de presiune politica, in mana unui personaj din lumea interlopa

by June 3, 2013 0 comments

radu-cristescu-lucian-bode[1]Un personaj controversat, cunoscut drept interlop in zona de N-V a tarii, incearca sa obtina influenta si putere prin denigrarea unor personaje publice intr-un ziar muribund. Este vorba despre Radu Cristescu, fost sef al ADS, cercetat penal intr-un dosar DNA, despre care Ancheteonline.ro a scris multe articole. Anul trecut a achizitionat cotidianul  Cronica Romana, unde, a inceput un razboi cu liderii PDL, atacandu-i, in devalmasie, pe Vasile Blaga, Adriean Videanu, Cezar Preda, Gheorghe Seculici, Liviu Negoita, primarul Gheoghe Stefan (Pinalti), Mircea Toader.

Interesant este faptul ca Radu Cristescu a fost membru PDL, indeplinind chiar functia de vicepresedinte al organizatiei sectorului 2 Bucuresti a formatiunii democrat-liberale, fiind un apropiat al lui fostului deputat Stefan Pirpiliu. Apoi in campania electorala a fost la un pas sa candizeze pe listele PNL Brasov, fiind sustinut de Aristotel Cancescu,  presedintele CJ si lider al liberalilor din acest judet.  Ascensiunea lui a fost stopata de  impunerea de la Bucuresti a fostului premier, Petre Roman, care a si devenit deputat liberal.

El a fost finantat pentru a cumpara ziarul Cronica Romana, de o prietena a lui, Lia Stanca, o femeie de afaceri din Salaj. Intre timp, potrivit surselor noastre, Cristescu a mai primit finantare de alta femeie, fost deputat,  de aceasta data din Constanta, care detine mai multe firme in zona agriculturii, cu care avut a fost relatii privilegiate cand  era sef la ADS.

 Dupa ce s-a vazut patron de presa, Cristescu a inceput un joc murdar: a lansat atacuri la persoana, in special impotriva unor puternici lideri ai PDL, in majoritatea lor, oameni din preajma lui Vasile Blaga. Radu Cristescu este bun prieten cu deputatul PDL, Lucian Bode, un puternic sustinator al aripii Elena Udrea din formatiunea democrat-liberala. Cei doi au fost vazuti impreuna, atat la Zalau, cat si la Bucuresti. Asa ca, o tinta a lui Cristescu o reprezinta actualii lideri ai PDL, in intelegere cu Bode.

O campanie, mult mai eficienta,  de denigrare a adversarilor Elena Udrea, a dus deputatul Lucian Bode prin intermediul Realitatii TV, cand jurnalistul Silviu Manastire, fost consilier al lui ministrului Economiei, Lucian Bode ( februarie-aprilie 2012), a aruncat pe piata, materiale de denigrare a lui Vasile Blaga si a oamenilor lui,  in cadrul emisiunii “Dosar de politician”. De asemenea, acelasi Manastire a lansat acuze dure, in cadrul aceleasi emisiuni, chiar in ultima zi de campanie electorala de anul trecut pentru parlamentare, impotriva principalului adversar al lui Lucian Bode – Ioan Mocan ( cei doi candidand pentru un post de deputat intr-un colegiu din judetul Salaj).

De altfel, deputatul Lucian Bode a ramas singurul prieten al lui Radu Cristescu din PDL. Toti cei apropiati l-au repudiat, pentru a nu le strica imaginea in urma dezvaluirilor din presa despre afacerile murdare ale acestuia.  Un exemplu in acest sens il reprezinta Andreea Paul (Vass), care l-a ajutat sa ajunga in functia de presedinte al ADS, care a incercat sa-l mentina in functia, dar care nu mai vrea sa auda de el. De asemenea, sursele noastre sustin ca nici fostul deputat, Stefan Pirpiliu ( mana dreapta a lui Mihai Razvan Ungureanu din Forta Civica), nu mai este in relatii bune cu Radu Cristescu.

Asa ca singura arma a lui Cristescu a ajuns sa fie ziarul Cronica Romana. Surse din mediul sau, sustin ca acesta ar utiliza mass-media ca o solutie de presiune asupra unor politicieni influenti pentru a obtine avantaje materiale si pentru a penetra in unele medii politice. Toate acuzele sunt cuprinse intr-un asa zis editorial,  scris, se pare, chiar de Radu Cristescu ( in ziar nu apare nici un nume), in care zilnic, tinta este un politician, de regula, lider al PDL. In text sunt cuprinse atacuri la persoana, o colectie de articole, copiate din diverse ziare, fara sa precizeze insa sursa.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.