Modificarea Constitutiei: Profanarea drapelului national va fi interzisa prin lege

Modificarea Constitutiei: Profanarea drapelului national va fi interzisa prin lege

by June 5, 2013 0 comments

Flag of RomaniaProfanarea drapelului naţional va fi interzisă de lege, conform unei prevederi care va fi cuprinsă în noua Constituţie, potrivit unui amendament adoptat, miercuri, de Comisia de revizuire a Legii fundamentale. Amendamentul a fost adoptat cu 16 voturi “pentru” şi 3 abţineri. Astfel, articolul 30, alineatul 7 a fost completat şi va avea următorul cuprins: “Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, profanarea drapelului naţional, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri”.

Articolul este similar cu cel din Constituţia actuală, având însă adăugirea privind interzicerea profanării drapelului naţional.

 

Amendamentul adoptat a fost propus de către deputaţii PNL Vasile Horga, Dan Motreanu, Ion Pîrgaru şi Dan Coriolan Simedru.

 

Membrii Comisiei nu au fost de acord, însă, şi cu interzicerea profanării imnului naţional, aşa cum se propunea în amendamentul depuns de către deputaţii menţionaţi, argumentând că este dificil de cuantificat ce înseamnă profanarea imnului, dar şi de stabilit care ar fi autorităţile care să dea un astfel de verdict.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.