Noi prevederi in Constitutie: traseismul politic duce la excluderea in Parlament, recunostinta fata de Curtea Regala, fata de BOR si cultele religioase

Noi prevederi in Constitutie: traseismul politic duce la excluderea in Parlament, recunostinta fata de Curtea Regala, fata de BOR si cultele religioase

by June 13, 2013 0 comments

PARLAMENT - DECLARATIE - INDEPENDENTA - KOSOVOComisia pentru revizuirea Constitutiei, condusa de liderul liberal Crin Antonescu, are joi 13 iunie, cea de-a opta zi de dezbateri. La sedinta de astazi, parlamentarii vor reveni asupra articolelor deja votate care au creat controverse. Articolul care introduce in textul fundamental definitia familiei ca uniunea liber consimtita intre un barbat si femeie si interzicerea traseismului politic sunt doua dintre articolele care au creat dezbateri aprinse si care urmeaza a fi rediscutate in Comisie.

ora 12:15 Amendament adoptat. Art. 70. (2) Calitatea de senator sau deputat inceteaza la data demisiei din partidul sau formatiunea politica din partea caruia a fost ales la data inscrierii acestuia intr-un alt partid politic sau formatiune politica. (PNL)

ora 12:08 Amendament adoptat Art.6.- (1) Reprezentantii legali ai minoritatilor nationale pot infiinta potrivit legii privind statutul minoritatilor nationale, organe proprii de decizie si executive, cu competente privind dreptul la pastrarea, dezvoltarea si exprimarea identitatii lor.(Grupuri: UDMR)

ora 12:10 Amendamnet adoptat Art.12.- (5) Minoritatile nationale isi pot folosi in mod liber, in spatiu public si privat propriile simboluri nationale care reprezinta identitatea lor etnica, culturala, lingvistica si religioasa.(UDMR )

ora 12:00 Amendament adoptat cu 20 de voturi pentru Articolul 1 al Constitutiei: Romania recunoaste rolul istoric in constituirea statului roman al Casei Regale, Bisericii Orotodoxe si a celorlate culte religioase

ora 11:50 Amendament adoptat Art.123.- (1) Guvernul numeste in unitatile administrativ-teritoriale prefecti si subprefecti, in conditiile legii (PSD-PNL)

Art.123.- (2) Prefectul si, respectiv, subprefectul sunt reprezentantii Guvernului pe plan local si conduc serviciile publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale.

ora 11:26 Amendament adoptat. Art.33.- (1) Statul garanteaza dreptul la cultura si dreptul tuturor persoanelor de a participa neingradit la viata culturala si de a-si manifesta propriile practici culturale, cu conditia respectarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale. (Forumul Constitutional)

ora 11:26 Amendament adoptat Art.32.- (6) Autonomia universitara este garantata. Ea implica capacitatea recunoscuta prin lege institutiilor de invatamant superior  de a-si gestiona direct si nemijlocit patrimoniul, de a-si alege ori,  dupa caz, desemna in mod liber mandatele, structurile si functiile de  conducere, de a-si executa in mod neingradit un buget de venituri si de  cheltuieli, de a hotari in mod liber cu privire la politica de personal insusita si de a decide fara nicio constrangere exterioara cu privire la  misiunile educationale si de cercetare asumate

 (Ioan Chelaru, senator PSD)
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.