Omar Hayssam a fost transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak

Omar Hayssam a fost transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak

by July 24, 2013 0 comments

hayssam-dc[1]Omar Hayssam ar fi fost adus in Romania din Irak, unde era detinut intr-o inchisoare, sustine Vocea Rusiei, care citeaza o declaratie a directorul SANA, agentia oficiala de presa a Siriei, Ahmed Daua. “Siria nu are nicio legatura cu persoana si soarta acestui terorist. Din informatiile pe care le am, el era tinut la o inchisoare din Irak si de acolo a fost transferat in Romania”, a afirmat, pentru Vocea Rusiei, Ahmed Daua.
Pe de alta partea, acest site al postului radioului de stat din Rusia a interogat si o persoana prezentata ca fiind “generalul Hasan Hasan din cadrul fortelor armate siriene”, pe care a intrebat-o: “Am vrea sa stim daca (Omar Hayssam, n.r.) a fost incarcerat in Siria, care au fost acuzatiile si daca a fost predat autoritatilor romane”.

“Suntem intotdeauna deschisi sa cooperam cu alte state in domeniul luptei cu terorismul. Daca o asemenea predare ar fi avut loc, am fi stiut despre acest lucru. In cazul teroristului roman nu am o asemenea informatie. Mai mult, am aflat de la dumneavoastra despre existenta lui Omar Haysam”, a raspuns Hasan Hasan.

Pe de alta parte, Vocea Rusiei sugereaza ca Omar Hayssam ar fi fost adus in Romania de o “structura controlata de Ponta”, in conditiile in care “ceea ce stie ‘teroristul’ poate deveni un fel de ‘optiune nucleara’ in contextul conflictelor dintre cei doi ‘coabitanti’ care conduc Romania”.

“(…) ipoteza care sustine ca Basescu ar fi interesat de aducerea lui Haysam, adica a omului care-i poate distruge cariera politica printr-o singura declaratie referitoare la identitatea ‘profesorului’ care a ordonat o serie de operatiuni in 2005, pare a fi improbabila”, argumenteaza Vocea Rusiei.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<