Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva fiicei lui Dan Voiculescu in dosarul Antenelor

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala impotriva fiicei lui Dan Voiculescu in dosarul Antenelor

by July 11, 2013 0 comments

CONGRES EXTRAORDINAR PCDirectia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva Cameliei Voiculescu, acuzata de complicitate la infractiunea de santaj, anunta DNA, intr-un comunicat.  Alaturi de Camelia Voiculescu, DNA a mai inceput urmarirea penala fata de:MATIESCU GEORGE DANIEL, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina caruia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj; persoana juridica S.C. ANTENA TV GROUP S.A., in sarcina careia s-a retinut infractiunea de santaj; persoana juridica S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., in sarcina careia s-a retinut infractiunea de santaj.

Care sunt acuzatiile procurorilor:

  • in perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrans un administrator al unei societati comerciale (parte vatamata) sa semneze un contract in conditii prestabilite, impuse de inculpat, sub amenintarea ca, in caz de refuz, va da in vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana in cauza si ca, in acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.
  • Pe de alta parte, inculpatul a dispus trimiterea, catre partea vatamata si catre alte persoane, a unor adrese de informare emise de catre INTACT PUBLISHING S.R.L. si semnate de Matiescu George-Daniel, in calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind imprejurarea care facea obiectul santajului.
  • In tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinand ANTENA TV GROUP au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa vizeze si partea vatamata.
  • Incepand cu data de 9 mai 2013, pe doua posturi de televiziune din cadrul ANTENA TV GROUP a fost difuzat un spot publicitar in cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica care ar fi vizat imprejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata.
  • Cu ocazia mai multor intalniri, inculpatul Alexandrescu George Sorin i-a reamintit partii vatamate ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara in cadrul companiei este semnarea contractului cu ANTENA TV GROUP, in conditiile impuse.
  • Din probatoriul administrat pana in prezent, a reiesit ca inculpatul Alexandrescu George Sorin a purtat, in mod constant, discutii pe marginea intalnirilor avute cu partea vatamata, atat inainte cat si dupa finalizarea acestora, cu invinuita Voiculescu Camelia-Rodica, reiesind ca acesta din urma avea cunostinta de actele materiale intreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant in acest sens.

Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu s-au prezentat joi dimineata la sediul DNA Bucuresti pentru a fi audiati in dosarul de santaj asupra directorului RCS&RDS, Ioan Bendei, informeaza B1.ro. Este prima data cand fiica lui Dan Voiculescu, actionar majoritar in trust, este audiata in acest dosar.

Camelia Voiculescu si Sorin Alexandrescu au venit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in jurul orei 9.45 si au plecat in jurul orei 12,00, fara a face declaratii.

Chiar in momentul in care se afla la DNA, din partea Cameliei Voiculescu, presedintele Intact Media Group, a fost remis presei un comunicat in care aceasta acuza “lupta politica a regimului Basescu”, potrivit Mediafax.

De asemenea, Camelia Voiculescu arata, in comunicatul citat, ca “nu exista niciun cap real de acuzare” impotriva sa sau a membrilor familiei sale.

Declaratia Cameliei Voiculescu:

“Este o lupta politica a regimului Basescu impotriva tatalui meu, care a fost un opozant constant al exceselor acestui regim.

Ii asigur pe toti telespectatorii si pe cei care cred in grupul Intact ca nu exista nici un cap real de acuzare impotriva mea sau a membrilor familiei noastre. Cred ca este o ancheta dirijata.”

Camelia Voiculescu,
Presedinte Intact Media Group

Judecatoria Sectorului 1 a decis joi dimineata mentinerea interdictiei de parasire a tarii pentru directorul Antena Group, in acest dosar.

Magistratii au decis pe 6 iunie ca Alexandrescu sa fie cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat ca l-a santajat pe administratorul RCS&RDS. Prin aceeasi hotarare, instanta i-a stabilit lui Alexandrescu interdictie de a parasi tara timp de 30 de zile.

Potrivit DNA, in perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a amenintat pe Ioan Bendei, administrator la RCS&RDS, ca va incepe o campanie media compromitatoare impotriva acestuia, daca nu semneaza in numele companiei RCS/RDS un contract avand ca obiect retransmisia si distributia prin satelit a programelor apartinand Antena TV Group.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.