Fundatia Brigitte Bardot incearca sa blocheze noua lege a cainilor maidanezi

Fundatia Brigitte Bardot incearca sa blocheze noua lege a cainilor maidanezi

by September 11, 2013 0 comments

caini[1]Fundatia Brigitte Bardot studiaza recursurile posibile la nivel national si european pentru a impiedica “uciderea” cainilor maidanezi, dupa ce Parlamentul roman a aprobat o lege ce permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile de cand ajung in adaposturi. “In timp ce ancheta nu a facut inca lumina asupra circumstantelor reale ale dramaticului accident, Parlamentul roman raspunde orbeste si precipitat dorintei presedintelui Traian Basescu de a ucide cainii maidanezi din Romania”, afirma fundatia, referindu-se la moartea unui copil in varsta de patru ani, muscat de caini fara stapan, la Bucuresti, potrivit Mediafax.

Un copil in varsta de patru ani a murit, la inceputul lunii, dupa ce a fost atacat de caini maidanezi, in apropierea Parcului Tei, din Bucuresti, iar fratele acestuia, de sase ani, a fost muscat de un picior, dar a reusit sa fuga si sa-si anunte bunica.

“Peste tot in lume campaniile de sterilizare si-au aratat roadele, dar Romania face exceptie, cainii sunt ucisi aici cu miile apoi supravietuitorii se reproduc si uciderea lor continua la infinit”, acuza fundatia, pe site-ul sau de Internet.

“Legea votata in Parlament inca poate fi atacata inaintea promulgarii sale, asa ca Fundatia Brigitte Bardot va analiza recursurile posibile la nivel national si european deoarece acest text arbitrar ameninta toti cainii din Romania si nu rezolva nimic pe termen lung”, adauga textul.

Parlamentul roman a votat, marti, proiectul de lege care permite eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati sau revendicati in 14 zile de cand ajung in adaposturi cu 266 de voturi pentru, 23 impotriva si 20 de abtineri.

“Numeroase orase din lume au populatii de caini fara stapan. La santiago de Chile sunt aproximativ 500.000 la o populatie de sase milioane de locuitori, potrivit cifrelor oficiale. Dar pentru reducerea acestei suprapopulari canine, autoritatile au preferat sa privilegieze sterilizarea, adoptia si responsabilizarea proprietarilor”, conchide fundatia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.