Guvernul pastreaza la secret licenta de exploatare de la Rosia Montana

Guvernul pastreaza la secret licenta de exploatare de la Rosia Montana

by September 11, 2013 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, va pune miercuri la dispozitie toate documentele din ultimii 14 ani referitoare la Rosia Montana. Miercuri, Departamentul condus de Dan Sova a transmis presei un comunicat in care arata ca “Ministerul Economiei a publicat, inca din data de 1 septembrie 2011, pe site-ul institutiei, www.minind.ro, toate documentele de care dispune in legatura cu compania Rosia Montana Gold Corporation, respectiv Actul constitutiv al companiei, precum si Actele aditionale la acest Act constitutiv”. Insa, printre toate acele documente nu se regaseste cel mai important: licenta de exploatare. Victor Ponta a revenit cu o noua promisiune si a spus ca joi, Dan Sova va face o conferinta de presa si va prezenta “toate documentele”.

Primul ministru Victor Ponta a precizat marti, raspunzand intrebarilor ziaristilor, ca exista o licenta de exploatare acordata in 1999 si ca mai multe detalii vor fi oferite miercuri de ministrul Dan Sova, care va face publice toate documentele legate de acest dosar.

“In 1999 s-a acordat licenta de exploatare pentru Minvest, in 2000 a fost transferata catre Rosia Montana si de atunci s-au desfasurat negocieri. Domnul Sova va va pune maine la dispozitie documentele din toti acesti 14 ani. Suma respectiva este invocata in mai multe adrese oficiale trimise de catre compania cuprinzand cheltuieli facute pana acum, pt ca au fost cheltuieli acolo si eventualele pierderi comerciale. (…) Sunt  evaluari facute in privinta despagubirilor de pana la 2 miliarde de euro pierderi calculate de companie”, a precizat marti Victor Ponta, adaugand, in ceea ce priveste un proces intentat Romaniei, ca “acest lucru probabil ca se va intampla”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.