Noul ministru al Transporturilor nu isi asuma privatizarea CFR Marfa

Noul ministru al Transporturilor nu isi asuma privatizarea CFR Marfa

by September 2, 2013 0 comments

13623128391344702337ramona-manescu[1]Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, nu îşi asumă privatizarea CFR Marfă. Surse din Ministerul Transporturilor susţin că Mănescu nu vine la semnarea contractului. Omul de afaceri Gruia Stoica este aşteptat să semneze astăzi la Ministerul Transporturilor contractul de privatizare al CFR Marfă. Surse citate de cotidianul Bursa afirmă că Gruia Stoica ar fi făcut rost de mare parte din bani de la IFC, divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

Potrivit declaraţiilor premierului Ponta, dacă Gruia Stoica nu va plăti acţiunile, privatizarea va fi anulată, iar compania de stat va intra într-un amplu proces de restructurare, transmite Realitatea TV.

După aproape 3 luni de amânări şi controverse, patronul Grupului Feroviar Român (GFR) urmează să oficializeze rezultatul licitaţiei. Contractul de privatizare a companiei CFR Marfă ar putea fi semnat luni, a declarat săptămâna trecută Victor Ponta, precizând că decizia depinde de noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.

Pprocesul de privatizare însă este departe de a se fi încheiat. Odată cu semnarea actelor, Grupul Feroviar Român mai are doar 6 săptămâni la dispoziţie să plătească cei 202 milioane de euro, suma pentru care s-a angajat că va cumpăra pachetul majoritar de acţiuni.

Premierul Victor Ponta a declarat, cu ocazia instalării în funcţie a ministrului Ramona Mănescu, că dacă Gruia Stoica nu va da banii, licitaţia va fi anulată, iar CFR Marfă va intra pe mâinile unui manager privat.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<