Proiect de lege: Cainii maidanezi, eutanasiati dupa 14 zile, daca nu sunt revendicati sau adoptati

Proiect de lege: Cainii maidanezi, eutanasiati dupa 14 zile, daca nu sunt revendicati sau adoptati

by September 10, 2013 2 comments

caini[1]Comisia juridica si cea de administratie din Camera Deputatilor au finalizat luni noapte  raportul pentru proiectul de lege privind cainii fara stapan, principala modificare fiind prelungirea termenului de la 7 la 14 zile lucratoare in care un caine din adapost poate fi revendicat sau adoptat, potrivit Agerpres. Cainii nerevendicati sau neadoptati vor fi eutanasiati in baza unei decizii emisa de catre o persoana imputernicita in acest sens de catre primar, au stabilit luni deputatii din Comisia juridica si cei din Comisia pentru administratie, in cadrul sedintei in care se discuta proiectul de lege privind cainii comunitari, au precizat pentru AGERPRES surse participante la dezbatere.

Stabilirea termenului in care se face eutanasierea in cazul cainilor nerevendicati si neadoptati se va face avand in vedere capacitatea de cazare si bugetul alocat, au decis deputatii celor doua comisii de specialitate care discuta in vederea adoptarii raportului comun la proiectul de lege privind cainii comunitari, propunerea pentru modificarea OUG 155/2001. Termenul stabilit prin decizie poate fi modificat motivat au mai stabilit deputatii celor doua comisii.

Anterior, in cadrul dezbaterii, deputatii din cele doua comisii au stabilit prin vot ca in raportul comun la proiectul de lege privind cainii comunitari sa se prevada un termen de sapte zile lucratoare pentru revendicarea cainilor fara stapan capturati si dusi in adaposturile serviciilor si alte sapte zile lucratoare pentru revendicare si adoptie.
Dezbaterile asupra proiectului de lege in cadrul sedintei comisiilor reunite pentru administratie si juridica sunt aproape finalizate.

Facebook Comments

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. monitorizare caini maidanezi
  #1 monitorizare caini maidanezi 16 October, 2013, 14:03

  Buna ziua,

  Pentru a ajuta, a se citi si pentru a pune presiune pe autoritati, am creat, complet non-profit si non-comercial, siteul de monitorizare pe harta a agresiunilor cainilor maidanezi http://www.caini-maidanezi.info. Daca lumea ar raporta/sesiza fiecare agresiune a cainilor maidanezi, ca sa avem evidenta acestora, autoritatile ar fi nevoite sa ia masuri (sa stranga cainii) macar din zonele fierbinti de pe harta..

  Evident ca de dorit ar fi sa nu se ajunga la eutanasiere.. de aceea trebuie intarita si mai ales pusa in aplicare legislatia anti-abandon a animalelor (voi sustine puternic aceasta idee pe siteul meu).

  Daca puteti adauga un link sau scurt articol de sustinere/informare publica despre siteul caini-maidanezi.info, va multumesc pentru atitudinea civica. Va voi adauga si siteul dvs la siteurile sustinatoare.

  Toate cele bune
  RaduC

  Reply this comment
 2. Eutanasiati Maidanezii
  #2 Eutanasiati Maidanezii 23 November, 2014, 14:25

  Dupa 14 zile !! Deci maidanezii sunt tinuti 14 zile pe bani publici , bani care se arunca efectiv pe geam pentru ferma de maidanzi ca oamenii o duc bine de tot au salarii de mi de euro !! Cretinismul adus la rangul de arta prostia finisata pana la dementa . Maidanezii trebuie eutanasiati pe loc si sa uitam ce fac maidanezii si ce au facut http://www.maidanezii.blogspot.ro

  Reply this comment

<