Traian Basescu, aliatul de conjunctura al lui Crin Antonescu. Cei doi se impotrivesc legii Rosia Montana

Traian Basescu, aliatul de conjunctura al lui Crin Antonescu. Cei doi se impotrivesc legii Rosia Montana

by September 16, 2013 0 comments

traian-basescu-crin-antonescu-razvan-chirita[1]Liderul PNL Crin Antonescu s-a declarat de acord cu preşedintele Traian Băsescu în privinţa necesităţii ca proiectul privind exploatarea minieră de la Roşia Montană să fie rezolvat la nivelul Guvernului, şi nu în Parlament. “Am şi eu îndoieli asupra unor puncte sub aspectul constituţionalităţii, şi aceste indoieli sunt exprimate de comentariile ce insoţesc avizul Ministerului Justiţiei. Dincolo de asta, sunt de acord cu Traian Băsescu că această temă trebuia atacată şi rezolvată, dacă cineva îşi asuma responsabilitatea, la nivelul Guvernului şi nu în Parlament. Nu sunt de acord cu Traian Băsescu in multe puncte, de pildă acela în care s-a referit la PNL că a adoptat o poziţie de principiu ‘împotrivă’ prin încercarea noastră de a ne alătura unor grupuri. Care grupuri? O trăznaie. Nu impartasesc evaluarea asupra lui Ponta”a  comentat Crin Antonescu, la Realitatea TV.

El a insistat că nu poate, din postura de parlamentar, să suplinească avizul de mediu pe care ar trebui să-l dea ministerul Justiţiei.

În privinţa Comisiei parlamentare ce va dezbate subiectul exploatării de la Roşia Montană, liberalul a precizat că acest for ar trebui să-şi desfăşoare activitatea în Parlament, “nu la gura minei”. “Nu jucăm în nicio producţie Gold Corporation”, a mai spus el.

Antonescu a comentat şi afirmaţiile la adresa sa făcute de Victor Ponta, anume că el greşeşte fiind critic şi ironic la adresa premierului. “E mult mai grav dacă Ponta greşeşte cu proiectul de importanţă naţională decât dacă eu greşesc fiind critic sau ironic. Chiar nu are importanţă cum sunt eu”, a conchis Antonescu.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.