Traian Basescu: Voi promulga fara retineri legea privind cainii maidanezi

Traian Basescu: Voi promulga fara retineri legea privind cainii maidanezi

by September 16, 2013 0 comments

TRAIAN BASESCU - PETROMPreşedintele Traian Băsescu a declarat luni că va promulga “fără reţineri” legea privind câinii comunitari, în forma în care a trecut în Parlament.”În forma în care a trecut prin Parlament, o promulg (legea privind câinii comunitari – n.r.) fără reţineri. Este ceea ce eu cred că trebuie să se întâmple. După ce aducem populaţia canină la o dimensiune rezonabilă, se poate gândi şi un alt mod. Dar acum este un pericol pentru copii, pentru bătrâni, pentru oameni în general”, a afirmat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Pe 10 septembrie, proiectul de lege privind câinii fără stăpân a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor.

Actul normativ prevede prelungirea de la şapte la 14 zile lucrătoare a termenului în care un câine din adăpost poate fi revendicat sau adoptat, gratuit. După cele 14 zile, autoritatea locală poate decide eutanasierea câinilor sau prelungirea şederii lor în adăpost, cu condiţia să aibă resurse financiare pentru întreţinerea padocurilor.

Curtea Constituţională discută pe 25 septembrie sesizarea cu privire la proiectul de lege de modificare a OUG 155/2001 privind câinii comunitari, adoptat de Camera Deputaţilor.

Sesizarea de neconstituţionalitate a fost depusă de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD şi PDL, printre care Haralambie Vochiţoiu (lider grup PP-DD), Tudor Barbu (lider grup PC), Dumitru Pelican (PC), Călin Popescu-Tăriceanu (PNL), Ioan Ghişe (PNL), Cătălin Croitoru (PSD), Ovidiu Marius Isăilă (PDL).

În documentul care a ajuns la Curtea Constituţională, senatorii susţin că forma în care actul normativ a fost adoptat diferă fundamental, atât în ceea ce priveşte concepţia, cât şi în ceea ce priveşte conţinutul, de cea adoptată de Senatul României la data de 12 martie 2013.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.