Victor Ponta: Emil Boc, macar sa nu ne incurce, ca nu a facut nimic pentru Transilvania

Victor Ponta: Emil Boc, macar sa nu ne incurce, ca nu a facut nimic pentru Transilvania

by September 4, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Emil Boc nu a făcut nimic pentru Transilvania şi dacă nu “ne-ar încurca” ar fi foarte bine, le-a spus Victor Ponta miniştrilor, miercuri, în şedinţa Guvernului, el precizând că nu înţelege politicianismul “mărunt” şi “stilul” în care nu faci nimic pentru ţară, dar nu-i laşi nici pe alţii să facă. Afirmaţiile premierului au fost făcute în contextul discuţiilor despre proiectul Roşia Montană, şeful Executivului amintind celor prezenţi că guvernele anterioare şi “în special Guvernul Boc” au blocat mai multe proiecte importante şi n-au avut curajul să spună “Da” sau “Nu”.

De asemenea, Ponta a a afirmat că nu înţelege “politicianismul mic, mărunt”, care nu ia în calcul faptul că veniturile care ar rezulta în urma exploatărilor contestate în prezent vor fi folosite “cu prioritate” pentru proiectele regionale.

“Mai pe româneşte, să înţeleagă şi domnul Boc care de făcut n-a făcut nimic pentru Transilvania, dacă ar putea să nu ne încurce, ar fi foarte bine. Avem de terminat autostrada pe care au blocat-o, în 2005, tot miniştrii PD, Autostrada Transilvania, un proiect esenţial pentru Transilvania. Nu putem de nicăieri! Vrem gaze mai ieftine, nu putem exploata gaze! Vrem autostrăzi, n-avem voie să facem proiecte! Stilul ăsta în care n-ai făcut nimic patru ani şi după aceea nu-i laşi nici pe alţii e din păcate un mod foarte mic de a te preocupa de ţară”, a spus primul-ministru.

Fostul premier Emil Boc cere Guvernului retragerea proiectului de lege privind Roşia Montană pe motiv că este neconstituţional întrucât se conferă unei companii private atribuţii de utilitate publică ce trebuie să aparţină numai Guvernului sau autorităţilor publice.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<