Crin Antonescu: Disputa pe pactul de coabitare reprezinta un caraghioslac

Crin Antonescu: Disputa pe pactul de coabitare reprezinta un caraghioslac

by October 8, 2013 0 comments

crin_antonescu[1]Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca discutia legata de pactul de coabitare dintre Traian Basescu si Victor Ponta reprezinta un caraghioslac, mentionand ca sunt tinuti din treaba doi ministri importanti, dar si consilierii prezidentiali care au de construit un partid, relateaza Mediafax. Antonescu a fost intrebat daca el crede intr-o impacare intre Victor Ponta si Traian Basescu din perspectiva discutiilor pe pactul de coabitare.

“Termenul asta de impacare l-a folosit domnul Ponta si cu privire la relatiile dintre domnia sa si mine. As fi jignit sa se foloseasca acelasi termen intre ceilalti doi domni, adica din doua una, ori noi cu Victor Ponta, cum zice domnia sa, ne-am impacat, dar cum ne impacam noi nu pot sa se impace altii, ori sa fim seriosi … Cred ca nu am ajuns in situatia in care sa ne uitam o tara intreaga la un caraghioslac pe felul in care se constituie o comisie care cuprinde ministri. Ce ministri, ai Sportului? Nu. Ministrul Justitiei – e greu sa si pronunti – si ministrul de Externe, care mediaza ce? O impacare. Intre cine? Intre doi cetateni cu functii temporar importante. (…) Ca sa tii din treaba un ministru Externe si un ministru al Justitiei, care atata treaba au in Romania si in lume, pe de o parte, pe de alta parte ca sa tii din treaba niste consilieri prezidentiali care au de facut un partid, adica nu e usor, ca sa discute cum sa se impace si sa evalueze cum a mers pactul de coabitare. Pai nu vede toata lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, si-au facut fiecare niste interese, dupa care s-a schimbat situatia”, a declarat Antonescu.

El a apreciat ca iesirea publica a sefului statului pe subiectul pactului de coabitare cu Victor Ponta a fost din “registrul comediei cu tuse groase, ca sa rada si omul simplu”.

Liderul PNL a fost intrebat la ce s-a referit atunci cand a sustinut ca premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu si-au “facut niste interese”.

“N-am spus ca sunt interese ilegitime, sau legitime. Sunt niste interese politice pe care, in mod evident, din punctul meu de vedere, repet, marele beneficiar al pactului a fost Traian Basescu. Asta este evaluarea mea, domnul Ponta ar avea si dansul motive sa creada ca i-a mers bine”, a raspuns Antonescu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.