Deputatul Remus Cernea, acuzat de ANI de incompatibilitate

Deputatul Remus Cernea, acuzat de ANI de incompatibilitate

by October 17, 2013 0 comments

remus-cernea[1]Agentia Nationala de Integritate il acuza pe deputatul Remus Cernea ca s-a aflat in stare de incompatibilitate timp de aproape un an, in perioada 20 decembrie 2012 – 20 septembrie 2013, cand a detinut, simultan, calitatea de deputat si functia de administrator al firmei S.C. SED NOVE S.R.L. ANI precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca Remus-Florinel Cernea a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere in exercitarea dreptului la aparare.

Institutia condusa de Horia Georgescu sustine ca Remus Cernea a incalcat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora “Calitatea de deputat este incompatibila cu functia de […] administrator […] la societatile comerciale”.

UPDATE Remus Cernea a declarat intr-o interventie telefonica la B1TV ca a iesit din firma la inceputul mandatului, aratandu-se surprins de comunicatul ANI.

“Am iesit din acea firma la inceputul mandatului”, a precizat deputatul Remus Cernea.

Cernea a precizat ca ca firma S.C. SED NOVE S.R.L. “nu a avut niciun fel de activitate econonomica de cand am preluat-o eu in 2007. […] Situatia este un pic ridicola. Aveam 100 lei parti sociale pe care le-am cedat la inceputul acestui an”.

Intr-un comunicat transmis de biroul de comunicare al Partidului Verde, din care Remus Cernea face parte, se arata, de asemenea ca deputatul a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani si ca la inceputul mandatului acesta si-a cedat partile sociale in valoare de 100 RON si a fost inlocuit din functia de administrator.

Se mai precizeaza in comunicat ca Remus Cernea a depus actele necesare, in original, la Parlament, Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati din confirmand faptul ca nu este incompatibil.

Partidul Verde catalogheaza acuzatiile ANI drept o incercare de discreditare a presedintelui formatiunii politice.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.