Guvernul a amanat iar adoptarea noului Cod Rutier

Guvernul a amanat iar adoptarea noului Cod Rutier

by October 9, 2013 1 comment

victor-ponta-premier[1]Guvernul a amânat din nou adoptarea noului Cod rutier, pentru a clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic în care să fie vărsate toate sumele încasate din amenzile percepute pentru contravneţii şi infracţiuni, au declarat surse oficiale. Codul rutier a fost discutat şi săptămâna trecută în Guvern, fără să fie aprobat, potrivit Mediafax. Conform NOULUI COD RUTIER, s-a introdus un prag de alcoolemie. De asemenea, şoferii care produc accidente mortale din vina lor nu vor mai putea conduce niciodată. Medicii susţin că legalizarea alcoolului la volan va creşte numărul de accidente rutiere grave. Transportatorii îl pun şi el la zid pe Ponta: Stă cu degetele în urechi!

Victor Ponta le dă dezlegare şoferilor la un pahar de bere sau vin la o nuntă. Guvernul a modificat din nou proiectul de Cod Rutier pe care ar urma să îl adopte miercuri în şedinţă. Iar modificările sunt spectaculoase.

 

“Am modificat în lege acea obligaţie pentru procurori şi judecători de a-l lăsa să conducă pe cel care o infracţiune, accident soldat cu morţi vătămare corporale grave, alcool, conducerea fără permis, numai în situaţiile în care procurorii şi judecătorii constată că nu prezintă pericol pentru a mai conduce pericol pe drumurile publice, mai pe româneşte, cel care a comis un accident, a omorât pe cineva, să nu mai poată să conducă până nu se termină procesul”, a declarat premierul Victor Ponta, luni.

 

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. grorge
    #1 grorge 10 October, 2013, 18:06

    da … noul cod rutier … NU SUNT DEACORD CU EL ! DE CE ??? hai sa ne gandim … punctul 1. EDUCATI PIETONII CUM SA TRAVERSEZE STRADA SI MAI ALES LA TRECERILE DE PIETONI NESEMAFORIZATE, vad aproape zilnic la stiri ca X a dat cu masina peste Y pe trecerea de pietoni … (ca EX. o femeie in nu stiu ce oras mai mic mergea pe o straduta ingusta cu masina si nu cred sa fi avut mai mult de 30.- 40 km laora, masini percate chiar pe trecere si pe stanga si pe drepta iar cand mai avea 1m pana la trecere pur si simplu ai sare pe trecere in fuga fara sa se uite o fetita de 9 – 11 ani fetita pe care a lovito usor cu masina ….. SUNT SI EU CURIOS CE VINA ARE FEMEIA AIA …. VA ZIC EU COMFORM LEGII LOVIRE PIETON PE TRECERE – VERDICT – VINOVATA … DAR NORMAL, LOGIC SI MORAL TOTAL NEVONOVATA !!!) dar voi domnilor ziaristi care faceti si difuzati aceste stiri (si mai ales 95% din pietonii romani care sunt absolut total inconstienti cand traverseaza strada pe trecere si nu se uita deloc pur si siplu se arunca kamicaze pe trecere indiferent ca mergi cu 30/h sau 80/h explicatia fiind da ce dom’le e trecere … ) sunteti informati comform codului rutier si de acum 20 de ani si cel actual ca pietonii AU OBLIGATIA SA SE ASIGURE INAINTE DE A PASI DE PE TROTUAR PE ZEBRA SI INCA ODATA IN MOMENTUL IN CARE INCEP TRAVERSAREA ????? BANUIESC CA NU DEOARECE NU AM AUZIT NICI MACAR ODATA LA VRE-UN POST TV SA SPUNA CA PIETONII TREBUIE SA VA ASIGURATI LA TRECERA DE PIETONI, TREBUIE SA VA OPRITI DIN TRAVERSAREA STRAZII CHIAR SI DACA AVETI VERDE IN MOMENTUL IN CARE SE APROPIE O MASINA CU GIROFARE PORNITE TREBUIE, SA ASTEPTATI PE TRECERE CHIAR DACA AVETI VERDE DAR POLITISTUL DIN INTERSECTIE DA DRUMUL MASINILOR PE ROSU SA FLUIDIZEZE TRAFICUL ??? DE CE NU FACETI SI EMISIUNI SI / SAU DEZBATERI PE ACEASTA TEMA, spuneti doar ca noi soiferii suntem cum suntem dar nu spuneti nimic despre incultura rutiera a pietonilor de toate varstele ! DACA PIETONII AR FI EDUCATI SUNT COMVINS CA NUMARUL ACCIDENTELOR CU VICTIME AR FI MULT MAI REDUS ! punctul 2. infrastructura care este deplorabila ! punctul 3. semnalizarea drumurilor prin indicatoare de viteza, taierea copacilor si/sau crengilor de la semafoare si indicatoare !!! IN REST RUSINE DOMNULUI PONTA .. PFF L-AM FACUT DOMN DESI NU TREBUIA … ESTE UN SARLATAN DEGHIZAT IN DOMN … RUSINEE !!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.