Ministrul Justitiei: Procurorii si judecatorii vor preda elevilor notiuni de justitie

Ministrul Justitiei: Procurorii si judecatorii vor preda elevilor notiuni de justitie

by October 29, 2013 1 comment

robert-cazanciuc-604-liviu-adascalitei[1]Procurorii si judecatorii le vor preda Educatie civica elevilor din clasele a VII-a si a VIII-a, ore in timpul carora ii vor invata notiuni simple despre justitie, a declarat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc. Aceste ore de Educatie civica fac parte dintr-un proiect comun al ministerelor Justitiei si Educatiei, a precizat Cazanciuc, citat de Mediafax. Robert Cazanciuc a participat marti, 29 octombrie, la Cluj-Napoca la conferinta “Eficientizarea si degrevarea actului de justitie”, care a reunit oficiali ai Ministerului de Justitie, profesionisti din magistratura, avocati, consilieri juridici si mediatori.

In cadrul conferintei, ministrul Justitiei a declarat ca procurorii si judecatorii vor preda notiuni simple, de baza, legate de justitie. Elevii “vor invata ce inseamna o norma, ce consecinte sunt pentru nerespectarea unor norme, in masura in care poti sa ai acest dialog la clasa a VII-a sau a VIII-a. In cadrul unor ore de educatie civica, unde se vorbeste despre organizarea societatii, cu siguranta putem vorbi si despre justitie“, a afirmat Cazanciuc, transmite Mediafax.

Ministrul a precizat ca profesorii vorbesc deja la cursuri despre aceste aspecte, insa elevii ar putea intelege mai bine justitia si consecintele nerespectarii unor reguli daca invata notiunile de la judecatori si procurori.

Proiectul va incepe dupa semnarea unui protocol intre cele doua ministere, iar judecatorii si procurorii care vor preda educatia civica vor fi voluntari.

Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, a anuntat in urma cu o luna ca va aproba prin ordin de ministru o strategie anticoruptie in sistemul de educatie si ca Ministerul pe care il conduce va realiza un protocol cu Ministerul Justitiei, pentru ca “persoane din zona justitiei sa vina in scoli si sa le vorbeasca elevilor despre lege, despre sistemul judiciar, despre fapte de coruptie”. “De fapt, aceasta abordare transversala o facem nu doar in zona justitiei, o sa o facem si in zona medicala, educatie pentru sanatate, protectia mediului, literatura, teatru”, a mai spus Remus Pricopie.

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. marcel
    #1 marcel 30 October, 2013, 10:57

    ce vor preda procurorii şi judecătorii:
    1.faptul că cum eşti umilit şi batjocorit de domnii judecătorii şi procurorii când ajungi pe mâna lor.
    2.faptul că în justiţia română nu îţi găseşti dreptatea.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.