Preocuparile deputatilor: cum sa arate uniformele femeilor de serviciu, deschiderea unui

Preocuparile deputatilor: cum sa arate uniformele femeilor de serviciu, deschiderea unui

by October 21, 2013 0 comments

valeriu-zgonea-blaga-si-anastase-pot-sa-sesizeze-si-pe-mama-curtii-constitutionale-155142[1]Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni ca ar vrea “un alt model de uniforme” pentru femeile de serviciu care lucreaza la Camera Deputatilor si ca se gandeste ca ar trebui infiintata, ca la Parlamentul European, o “minigradinita” pentru angajatii din acest for, scrie Mediafax. Anuntul vine dupa o serie de initiative similare, prin care se doreau deschiderea la Parlament a unei farmacii cu preturi reduse sau a unui centru SPA cu sauna si piscina.

Zgonea a declarat, intr-o conferinta de presa, ca de trei luni se gandeste la schimbarea uniformelor femeilor de serviciu, aratand ca “un angajat al Camerei Deputatilor ar trebui sa aiba un set de haine curate, sa arate modern, cum sunt in toate Parlamentele moderne”.

“Da, va trebui un alt model de uniforme (pentru femeile de serviciu – n.r.)”, a spus Zgonea.

El a aratat ca se mai gandeste ca angajatii care castiga sub 1.000 de lei sa aiba “o masa calda”.

“Ma gandesc ca cei care au sub 10 milioane si lucreaza la Camera Deputatilor sa aiba o masa calda”, a precizat Zgonea.

El a aratat ca a discutat cu secretarul general al Camerei despre aceste proiecte.

“Daca am putea sa facem de anul viitor pentru cei care sunt din Directia de Afaceri Interne si pentru liftierele din Camera Deputatilor si femeile de serviciu ar fi un castig extraordinar”, a adaugat Valeriu Zgonea.

Intrebat de ce ar trebui schimbate tinutele liftierelor de la Camera Deputatilor avand in vedere ca acestea au fost innoite in anii trecuti: “Tinuta unei femei se schimba in fiecare zi”.

Zgonea a vorbit si despre faptul ca si-ar dori ca un spatiu din Parlament sa poata fi destinat pentru o minigradinita.

“Ma gandesc sa ne revina un spatiu in care sa putem sa facem, ca la Parlamentul European, o minigradinita pentru angajatii Camerei Deputatilor care au copii si nu au cu cine sa-i lase atunci cand sunt in activitate la Parlament, ar fi un lucru foarte bune, o privim ca pe o modalitate pe care putem sa o facem cu bani putini un ajutor pentru angajatii nostri asa cum se intampla si la Parlamentul european. Nu inventam noi apa calda. Copiem cele mai bune practici pentru angajatii nostri si pentru parlamentari”, a explicat Valeriu Zgonea.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<