Un ziar in slujba interlopului Radu Cristescu. Cum devin “oxiuri” dusmanii lui politici

Un ziar in slujba interlopului Radu Cristescu. Cum devin “oxiuri” dusmanii lui politici

by October 11, 2013 8 comments

radu-cristescu-lucian-bode[1]Libertatea presei este prost inteleasa de anumiti indivizi care se folosesc de acest miljoc de informare  pentru interese obscure si santaj. Asa putem intelege modul in care interlopul Radu Cristescu (presedinte interimar PMP Salaj) se foloseste de un vechi brand din presa romaneasca, Cronica Romana, pentru a arunca cu laturi in oameni politici de o parte sau alta a baricadei, in functie de aranjamentele sale financiare. Cristescu se vrea a fi mogul de presa, dupa ce a cumparat ( nu cu banii sai ci ai iubitei lui din Zalau), acest ziar aflat in stare de faliment.

El  uita ( sau nu stie)  ca exista un cod deontologic nescris, respectat de breasla jurnalistilor si se apuca sa arunce cu mizerii in paginile acestui ziar, fara sa tina cont de cele mai elementare principii care calauzesc aceasta breasla. Pentru ca a urcat printr-o conjunctura favorabila in fruntea organizatiei Salaj a Partidului Miscarea Populara, a inceput, in Cronica Romana,  o campanie grosiera de calomnie si insulta la adresa premierului Victor Ponta. Intr-un asa zis editorial : dePontaminarea Romaniei, Cristescu aduce jigniri, fara precedent in presa romaneasca, primului ministru. “Ponta apare in fata opiniei publice cu o fata de copil tampit de clasa 4, cu un zambet de tamp de copil de scoala generala prins la copiat, dar si cu o fata senina, de nevinovat care a fost prins ca a plagiat de cel putin doua ori. Acest personaj sinistru care devine tot mai enervant cu zambetul lui smecheresc ( cu s de la snitel) de copil oligofren pe care il domina minciuna si dubla personalitate”, asa suna textul scris de Radu Cristescu intr-un ziar din Romania, intr-o tara UE. Dincolo de polemica necesara oricand in presa de pretutindeni, de criticile aduse unui oficial care ocupa o functie importanta in stat, nu putem trece dincolo de  granita care ne conduce spre insulta si calomnie.

Din pacate, acest ziar nu se afla in slujba cititorului ci a intereselor meschine ale lui Cristescu. Acum ataca din toate partile USL, pentru ca si-a aranjat un loc caldut la PMP, dar anul trecut, cand alerga dupa o candidatura la parlamentare pe listele acestei aliante, lovea cu toate tunurile in PDL si in oamenii sai. In 2012, Cristescu tragea sforile sa intre pe listele PNL pentru un post de deputat de Brasov, fiind sprijinit de presedintele organizatiei, Aristotel Cancescu. Numai o interventie de la Bucuresti a oprit “ascensiunea” interlopului Cristescu. Liberali “ de bine” din Capitala au aflat cine este cu adevarat acest personaj si l-au scos de pe lista, cu atat mai mult cu cat ei au sustinut candidatura la Brasov a fostului premier, Petre Roman.

In toata aceasta perioada de tatonare, in incercarea de apropiere de USL, Radu Cristescu a dus o campanie furibunda impotriva fostilor sai aliati din PDL. Amintim faptul ca Radu Cristescu a fost presedinte al ADS in perioada 2011-2012, fiind sustinut de organizatia PDL Salaj. Dar dupa ce a fost dat afara din ADS in urma unui scandal de coruptie, Cristescu a inceput sa arunce cu noroi tocmai in cei care l-au sprijint sa ocupe o functie importanta in stat. El a infiintat in ziarul Cronica Romana o rubrica numita “Oxiuri” si “Escrocul saptamanii” in care, in fiecare zi,  aducea acuzatii total nefondate  unui lider PDL. Nu au scapat de injurii premierul Emil Boc, fostii ministri Gheorghe Flutur, Adriean Videanu, Vasile Blaga, primarul Gheorghe Falca, Gheorghe Stefan (Pinalti).

Asa putem constata ca ziarul Cronica Romana a ajuns un instrument pe mana unui personaj obscur, provenit din lumea interlopa satmareana.

Mai puteti citi despre Radu Cristescu in ziarul nostru: (http://ancheteonline.ro/2013/06/cum-ajunge-un-ziar-o-arma-de-presiune-politica-in-mana-unui-personaj-din-lumea-interlopa/), (http://ancheteonline.ro/2013/04/politica-jafului-de-la-ads-afacerile-de-partid-raman-in-picioare-indiferent-de-guvernare/); (http://ancheteonline.ro/2013/04/politica-jafului-de-la-ads-afacerile-de-partid-raman-in-picioare-indiferent-de-guvernare/)

 

Facebook Comments Box

8 Comments so far

Jump into a conversation
 1. Victor
  #1 Victor 11 October, 2013, 09:41

  Domnule Oprea, imi vine sa rad cand pentru ca situatia se potriveste perfect cu zicala “Rade ciob de oala sparta.” Chiar daca va e greu sa recunoasteti, este evident ca in foarte multe articole din campanie erati platit de personaje dubioase ( vezi Ioan Mocan de la Corlate) sa ii improscati cu noroi contracandidatii.

  Reply this comment
 2. admin
  #2 admin Author 11 October, 2013, 09:54

  Am fost acuzat de tot felul de persoane de acest lucru sau de altele. Vreau sa va precizez ca eu nu fac politica, nu sunt membru al niciunui partid politic, nu sunt sef de filiala a unui partid, nu am lucrat niciodata la stat, cu atat mai mult nu am ocupat vreo functie la vreo institutie de stat. Am fost intotdeauna un ziarist liber, chiar si atunci cand am lucrat ani buni la Romania Libera. Eu nu sunt legat de nimeni si de nimic. La buna vedere!

  Reply this comment
 3. adisor
  #3 adisor 11 October, 2013, 10:27

  radu cristescu este un iterlop bine cunoscut in satu mare, orasul său natal, oras pe care a trebuit să părăseasca din cauza tepelor trase.

  Reply this comment
 4. marta
  #4 marta 11 October, 2013, 10:36

  victoras, noi satmarenii îl cunoastem pe acest individ RADU CRISTESCU, fiu de procuror, care a fost salvat tot timpul de tatal si sora s-a, care este procuror la dicot bucuresti.

  Reply this comment
 5. marius
  #5 marius 11 October, 2013, 10:58

  răducule, nu ne povesteşti putin cum a fost acum două săptămâni la nuntă la cluj, unde ai stat la masă cu prietenul tău ,,penal” de la satu mare, bota adrian şi despre ce temă ati discutat, despre pozitile noi din camasutra, pe care ai practicat cu sotia lui, la întâlnirile cu dânsa d-na bota laura fosta sexi PD-lita de satu mare, actual presedinte partidului miscarea populara satu mare.

  Reply this comment
 6. Anonymous
  #6 Anonymous 11 October, 2013, 11:13

  Cristescu… penal, interlop, tepar, un jeg de proasta calitate.
  Cu Cristescu in conducerea PMP acest partid poarta de la pornire eticheta de partid al coruptilor.

  Reply this comment
 7. marcel
  #7 marcel 12 October, 2013, 22:14

  răducule, ce mai face prietenul tău ciupac, prieten cu care aţi tras cele mai multe ţepe în satu mare.

  Reply this comment
 8. Vasilica
  #8 Vasilica 16 October, 2013, 22:19

  ha ha ha , Radu i-o trage lui madam Bota la masa cu barbatsu penalu ? ha, ha, ha.
  Bravo Raducu , te-ai priceput tot timpul la c…ve .

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.