Crin Antonescu: Legea privind Rosia Montana va avea un raport negativ in comisia parlamentara

Crin Antonescu: Legea privind Rosia Montana va avea un raport negativ in comisia parlamentara

by November 11, 2013 0 comments

crin_antonescu[1]PSD si PNL au convenit sa ca legea privind exploatarea miniera de la Rosia Montana sa primeasca raport de respingere in comisia parlamentara, urmand insa ca raportul sa contina o serie de recomandari pentru crearea unui nou cadrul legislativ, care sa nu blocheze dezvoltarea economica si sa sustina exploatarea resurselor in conditii favorabile pentru Romania, au anuntat luni liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta, intr-o conferinta comuna de presa.

Conducerea USL s-a reunit luni pentru a discuta pozitia in cadrul Comisiei Rosia Montana, proiectul bugetului pe 2014 si descentralizarea.

Victor Ponta a precizat ca guvernul va aproba proiectul bugetului pe 2014 in sedinta din 14 noiembrie si il va transmite la Parlament, unde ar putea fi aprobat in prima jumatate a lunii decembrie.

In ceea ce priveste proiectul descentralizarii, acesta va fi aprobat tot in sedinta de guvern din 14 noiembrie, iar USL isi doreste ca proiectul de lege sa fie adoptat in Parlament, prin asumarea raspunderii, in data de 19 noiembrie.

Iata mai jos cele mai importate declaratii ale celor doi lideri:

Crin Antonescu: 

  • Cele trei teme discutate sunt bugetul pe 2014, descentralizarea, care a intrat practic in ultima faza de pregatire, si pozitia comuna a USL in comisia Rosia Montana
  • In cele trei chestiuni pozitiile privitoare la buget sunt deja cunoscute, in ce priveste descentralizarea mergem fara nicio ezitare pe un proiect major, important
  • Ideea e de a descentraliza cu adevarat tot ce e posibil de descentralizat
  • Nu e o negociere intre administratia locala si ministri, mai da de la tine, mai las de la mine
  • Nu are criterii cine e ministru si de la ce partid, ci functionalitatea institutiilor, modernizarea administratiei, apropierea deciziei de comunitatea locala.
  • Comisia Rosia Montana, care azi isi va da obstescul sfarsit, intr-un vot final, in jurul orei 18, principiul este: acord de respingere pe actualul proiect guvernamental si in concluzii cateva recomandari majore pentru constituirea unui cadru legislativ in baza unor criterii care exprima intentia comuna nu de a bloca exploatarea, dezvoltarea, ci de a construi o legislatie care sa dea sansa dezvoltarii, a exploatarii nu doar la Rosia Montana, ci ca un cadru general, in conditii convenabile, rentabile, rezonabile pentru Romania, de respectare a standardelor de dezvoltare durabila si de mediu.
  • Acest proiect va fi respins si mai departe se deschid toate posibilitatile ca o legislatie sanatoasa, transparenta, bazata pe criterii foarte ferme, universal acceptate, la vedere, sa fie reglementate.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.