Vasile Blaga: PDL va depune amendamente la legea descentralizarii si o va ataca la CCR

Vasile Blaga: PDL va depune amendamente la legea descentralizarii si o va ataca la CCR

by November 18, 2013 0 comments

Vasile-Blaga-foto-Agerpres[1]Partidul Democrat Liberal va depune amendamente la proiectul legii descentralizarii si va ataca la Curtea Constitutionala acest act normativ, a declarat, luni, presedintele formatiunii, Vasile Blaga, inainte de sedinta Biroului Politic National al PDL, potrivit Mediafax. El a precizat ca le-a cerut democrat-liberalilor sa depuna amendamente pana la ora 13.00, amendamente care vor fi discutate in sedinta BPN al PDL.

“Timpul este extrem de scurt si desigur ca vom depune amendamente, dar, cel mai important, vom ataca la Curtea Constitutionala acest act normativ, pentru ca avem atat motivatii pe forma cat si pe fond”, a aratat Blaga.

El a mentionat faptul ca a fost incalcat Regulamentul Senatului pentru ca era obligatoriu cvorumul de sedinta al Biroului Permanent al acestui for legislativ.

“Iata au luat aceasta decizie practic impotriva Regulamentului Senatului. In Camera, intr-adevar, in Birouri pot sa participe cat doresc ei pentru a lua decizii si pentru a stabili un program pentru modul de lucru in Camera, dar in Senat este obligatoriu cvorumul de sedinta al Biroului, si au fost doar 6 din 13 si avem si amendamente pe fond”, a mentionat Vasile Blaga.

El a aratat ca multe dintre aceste amedamente ale PDL au fost deja materializate intr-un document al partidului de care raspunde vicepresedintele PDL Alin Tise.

“Vom ataca acest act normativ al Curtea Constitutionala. Va dati seama, vineri dupa-amiaza l-au depus, noi am cerut colegilor ca pana la ora 13:00 si nu pana la 15:00 sa depuna amendamente si le vom discuta in Biroul Permanent (al PDL n.r.). Pe fond sunt foarte multe amendamente, ele au fost deja materializate intr-un document al partidului de care a raspuns domnul vicepresedinte Alin Tise, dar le vom discuta in BPN”, a mai spus Vasile Blaga.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a anuntat la RFI ca parlamentarii liberali ar putea depune amendamente la legea descentralizarii. Fostul ministru delegat pentru Administratie precizeaza ca asta nu inseamna ca liberalii sunt nemultumiti de actuala forma a documentului.

Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, vineri, ca grupurile parlamentare pot depune amendamente la Legea descentralizarii pana luni ora 15.00 , iar sedinta de plen pentru procedura asumarii raspunderii Guvernului va avea loc marti.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<