Victor Ponta: Declaratia lui Basescu privind Republica Moldova da apa la moara comunistilor de la Chisinau

Victor Ponta: Declaratia lui Basescu privind Republica Moldova da apa la moara comunistilor de la Chisinau

by November 28, 2013 0 comments

victor-ponta-afp[1]Victor Ponta a spus joi ca declaratie lui Traian Basescu, potrivit caruia “Urmatorul proiect de tara pentru Romania e unirea cu Republica Moldova”, este “declaratia de final de mandat a unui presedinte dupa 9 ani in care nu a facut nimic pentru Moldova”. “Dupa ce 9 ani nu ai facut nimic, decat ai ciocnit cu Voronin pe la petreceri… nu cred ca e serioasa treaba”, a mai spus Ponta.

Premierul a mai spus ca prin aceste declaratii presedintele “da apa la moara tocmai Partidului Comunistilor din Moldova”. “Cred ca e o abordare gresita – cred ca nu au nevoie si nu vor sa vina cineva sa ii ia… Eu zic sa facem lucruri concrete – gazoduct, linii de autostrada, sa intarim  partea de colaborare culturala, educationala”, a adaugat Ponta.

El si-a incheiat declaratiile facute pe Aeroportul Otopeni cu speranta ca partenerii europeni vor ignora pozitia lui Traian Basescu: “Sper ca nimeni din Europa sa nu dea importanta declaratiilor domnului Basescu legate de regiune si de Moldova”.

Reamintim ca Traian Basescu a facut miercuri seara, la TVR 1, o declaratie surprinzatoare privind unirea cu Republica Moldova, cu o zi inaintea inceperii la Vilnius (Lituania) a summit-ului unde Republica Moldova si UE ar trebui sa parafeze doua acorduri politice esentiale pentru perspectiva europeana a Chisinaului.

Adversarii apropierii Moldovei de UE sint Rusia si Partidul Comunistilor, unul dintre argumentele lor fiind tocmai faptul ca Romania vrea sa anexeze Republica Moldova.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.