Crin Antonescu: Golaniile si smecheriile PSD nu mai pot continua. PNL a picat intr-o situatie penibila din cauza lui Victor Ponta

Crin Antonescu: Golaniile si smecheriile PSD nu mai pot continua. PNL a picat intr-o situatie penibila din cauza lui Victor Ponta

by December 16, 2013 0 comments

usl-va-initia-motiune-de-cenzura-daca-se-asuma-raspunderea-pe-comasare-si-numar-de-parlamentari-116043[1]Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre “golăniile” şi “şmecheriile” din PSD, în cadrul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL din 13.12.2013 şi a atras ateţia că acestea “nu mai pot continua”, făcând referire directă la deputaţii Bogdan Ciucă, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor şi la deputatul Folorin Iordache, preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, deoarece au adus modificări, “pe şest”, Codului Penal şi Legii privind amnistia şi graţierea, informează pe pesurse.ro.

De asemenea, în aceeaşi şedinţă, Crin Antonescu l-a atacat dur pe Victor Ponta explicându-le colegilor săi de partid, cum PNL a picat în cea mai proastă poziţie în privinţa Bugetului pe 2014, din cauza premierului care a cedat în faţă preşedintelui Traian Băsescu.

Vă prezentăm mai jos, discuţia din cadrul şedintei Biroului Politic Naţional al PNL, care a avut loc în data de 13 decembrie, înregistrarea fiind făcută publică pesurse.ro.

“Relu Fenechiu, vicepreşedinte PNL: Lucrurile logice şi de bun simt trebuie să le susţinem şi să îi spunem şi domnului Swoboda şi tuturor ambasadelor şi altora că ei să facă scandal la ei în curte, la ei acasă pentru că după părerea mea lucrurile logice ar trebui să le susţinem.

În ce priveşte cealaltă problema care într-adevăr e foarte delicată, cea legată de amnistie şi graţiere, singură discuţie e că foarte mulţi aleşi naţionali şi locali ar beneficia de această lege. Ce nu ştie lumea e că o astfel de lege a existat şi în 2012 iniţiată de PSD şi atunci domnul Boc a cerut că legea să se aplice nu doar celor care au condamnări ci tuturor celor care au savrsit astfel de legi înainte de intrarea în vigoare a acestei legi.

Acum e clar că farte mulţi sunt judecaţi pe probleme de ANI nu că mine. Faptul că ei au sesizat ICCJ să atace la CCR legea arată că şi ei au acolo nişte ordine precise şi dacă nu acceptăm amnistia, mai bine să cerem şi mi s-ar părea corect răspunderea pecuniară a judecătorilor, a deciziilor greşite pentru care România plăteşte la CEDO sute de milioane de EURO. Pentru că ceva tot trebuie făcut atâta timp cât atunci când jungi la ICCJ, o curte din procurori numiţi de cineva judecători peste noapte, acolo nu mai eşti judecat, acolo eşti executat.

Crin Antonescu, preşedintele PNL: Cred că este adevărat şi absolut rezonabil ce spui numai că la ora asta sunt nişte probleme:

1.Nu cred că în acest moment pentru Victor Ponta problema îi iese

2.NU există în această alianţa colaborare guvernamentală şi politică şi ar trebui să se bazeze pe altceva decât aceste şmecherii şi golanii!

Ce spui tu şi Norica Nicolai şi oricine se rezolva într-o societate de oameni cinstiţi printr-un proiect asumat de ministrul Justiţiei şi nu de şmecherul Iordache şi prietenul lui Ciucă pe şest.

Deci lucrurile astea nu se fac aşa. Până când nu stăm şi facem un buget în care stăm şi discutăm, facem un buget clar cu acciza de 0.07 eurocenţi şi discutăm de zece ori şi dacă discutăm că asta e, asta e. Iese Băsescu 10 zile la rând şi ni-l atacă dinspre dreapta binenţeles. Eu partener corect, Chiţoiu partener corect spune “Asta e, e bine aşa”. Ăla ţipă în fiecare seară că se poate altfel, noi îi ţinem spatele lui Ponta şi apoi într-o zi Ponta vine şi spune Bine mai, hai să o mai lăsăm puţin, să o mai dăm la pace! E o victorie a ăluia, face haz de noi, el nu mai candidează nu mai cere nimic de la electorat, dar e consecvent şi nu vrea taxe în plis şi ce rămâne pică pe noi – nici taxa, nici netaxa, nici nimic! Până când vom merge cu aceste lucruri?

Vrem să moficam Codul Penal foarte bine. Am ministru al Justiţiei îl ia, îl pledează, îl argumentează şi iniţiem proiectul. Dar noi stăm sute de oameni şi votăm de dimineaţă până seară doar proiectele Guvernului, doar ordonanţele Guvernului. El acuma a descoperit independenţa Legislativului când e vorba de un cartof fierbinte”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.