Ministrul Culturii: Pentru prevenirea SIDA se dau de doua ori mai multe fonduri decat pentru festivalurile culturale

Ministrul Culturii: Pentru prevenirea SIDA se dau de doua ori mai multe fonduri decat pentru festivalurile culturale

by December 9, 2013 0 comments

Daniel-Barbu-consilier-prezidential-la-Crin-Antonescu[1]Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a facut duminica, la Craiova, o declaratie surprinzatoare, afirmand ca Programului National de Prevenire si Control HIV/SIDA ii sunt alocati prea multi bani, mai exact jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii, relateaza Gazeta de Sud. Acesta a spus ca “nu suntem in Africa de Sud” si ca s-ar putea face mai multe festivaluri “daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”.

“La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Nu inteleg, eu personal. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri ‘Shakespeare’ sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul ‘Shakespeare’ de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a spus ministrul Barbu duminica.

Legat de aceasta declaratie, Iulian Petre, directorul executiv al Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, i-a cerut lui Daniel Barbu, printr-un comunicat de presa, sa-si ceara scuze public celor peste 12.000 de bolnavi HIV/SIDA.

Mai mult, UNOPA solicita si prim-ministrului Victor Ponta, dar si ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa exprime public pozitia guvernului fata de cele declarate de domnul Daniel Barbu.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.