Ministrul Daniel Barbu si-a dat demisia. Vlad Nictor ar putea ocupa aceasta functie

Ministrul Daniel Barbu si-a dat demisia. Vlad Nictor ar putea ocupa aceasta functie

by December 12, 2013 0 comments

Daniel-Barbu-consilier-prezidential-la-Crin-Antonescu[1]Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii, dar a precizat ca va trimite Presedintiei demisia doar impreuna cu propunerea de numire a unui nou ministru numai dupa ce va discuta cu conducerea PNL si presedintele Traian Basescu. Barbu a demisionat in urma scandalului public creat de declaratia sa conform careia bugetul pentru bolnavii de SIDA e prea mare comparativ cu bugetul Culturii.

Vlad Nistor si Gigel Stirbu se afla pe lista cu posibili inlocuitori.

Demisia ministrului Daniel Barbu vine dupa ce acesta a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Printre raspunsurile ministrului s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA: “La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate”, a spus ministrul Daniel Barbu.

Marti, Ministerul Culturii a remis un comunicat in care arata ca Barbu “regreta profund” “comparatia nefericita” intre bugetul programului de prevenire HIV si bugetul programelor ministerului pe care il conduce si isi cere scuze “tuturor celor care s-au simtit ofensati ori lezati de aceste afirmatiile inadecvate”.

Declaratiile ministrului Daniel Barbu au fost comentate de presedintele Traian Basescu si de liderul PNL, Crin Antonescu. Astfel, presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca Victor Ponta trebuia sa il demita pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, imediat, chiar de la Johannesburg – unde premierul se afla pentru funeraliile lui Nelson Mandela -, aratand ca acesta nu poate demisiona pentru ca “este un om cu handicap sufletesc”.

“Unui om care spune asa ceva nu poti sa-i pretinzi sa-si dea demisia, pentru ca el este cu handicap sufletesc. Un astfel de om, ca-i politician, ca-i om simplu, este un om care are handicap sufletesc, deci nu te poti astepta la un astfel de individ sa aiba responsabilitatea gestului demisiei. Dar premierul trebuia sa il demita imediat”, a spus seful statului, intr-o emisiune a postului B1 Tv.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<