Viviane Reding: Suntem foarte ingrijorati de directia gresita a luptei anticoruptie din Romania

Viviane Reding: Suntem foarte ingrijorati de directia gresita a luptei anticoruptie din Romania

by December 17, 2013 1 comment

vivianne-reding-6573[1]Comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţeni, Viviane Reding, s-a declarat foarte îngrijorată de “direcţia greşită” a luptei anticorupţie din România şi a asigurat că măsurile legislative adoptate în parlamentul de la Bucureşti vor fi discutate în luna ianuarie, potrivit EUOBserver. România primeşte un nou avertisment de la Comisia Europeană, după modificarea Codului Penal.

“Suntem foarte îngrijoraţi de direcţia greşită spre care se îndreaptă lucrurile pe frontul anticorupţie” din România, a declarat comisarul European pentru Justitie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţeni, Viviane Reding, în Parlamentul European.

Critici similare au mai formulat deja diplomaţii din Germania, Marea Britanie, Olanda sau SUA.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal.

Este vorba despre proiectul de Lege pentru abrogarea articolului 74 indice 1 din Codul penal, la care au fost adoptate mai multe amendamente.

Prin această decizie, preşedintele şi parlamentarii ies şi de sub incidenţa articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept “fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură”.

 

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. monica
    #1 monica 17 December, 2013, 14:14

    si de monica macovei nu sunteti ingrijorata?

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.