Acordul cu FMI in pericol: Basescu a anuntat ca nu va semna memorandumul

Acordul cu FMI in pericol: Basescu a anuntat ca nu va semna memorandumul

by January 23, 2014 0 comments

traian-basescu-citat-la-judecatoria-sectorului-5-in-procesul-cu-mugurel-surupaceanu-93900[1]Președintele Traian Băsescu a afirmat joi, în discuțiile cu delegația comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale, că nu susține introducerea accizei la carburanți, menționând că nu va bloca deciziile pe care aceste instituții le iau cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei.

Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că această misiune a Fondului Monetar Internaţional în România va avea succes. Şeful statului a adăugat: “Privind la ultima misiune a FMI din ţara noastră, ne-am recăpătat vechile obiceiuri. Imediat cum avem o mică creştere, începem să cheltuim mai mult şi mai mult, iar acest lucru pregăteşte România pentru o nouă criză”.

Şeful statului a criticat în discuţiile cu FMI măsurile pe care Guvernul vrea să le ia privind introducerea de noi taxe.

“Mă uit, acum, la cheltuielile Guvernului, un buget relaxat din punctul de vedere al cheltuielor, şi bineînţeles că, din cauza ineficienţei colectării taxelor, noi taxe au fost introduse. Nu critic lărgirea bazei de impozitare, o susţin, dar exagerările de a pune taxe noi pe energie şi acciza pe combustibil în special, consider că este o mare greşeală care va afecta şi economia şi populaţia”, a spus Traian Băsescu.

O misiune a Fondului Monetar Internațional se află la București în perioada 21 ianuarie — 5 februarie, pentru discuții privind prima și a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013.

Președintele Traian Băsescu a primit joi la Palatul Cotroceni delegația comună a Fondului Monetar Internațional, Comisiei Europene și Băncii Mondiale.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.