Adresa de mail a sefului SRI, George Maior, sparta de hackerul Guccifer

Adresa de mail a sefului SRI, George Maior, sparta de hackerul Guccifer

by January 7, 2014 0 comments

george-maior-604-andrei-pungovschi[1]Contul Yahoo al directorului SRI George Maior a fost spart de hackerul “Guccifer”, cel care a publicat corespondenta dintre Corina Cretu si Colin Powell, scrie Mediafax. Anuntul a fost publicat pe site-ul Thesmokinggun.com, iar purtatorul de cuvant al Serviciului Roman de Informatii a confirmat informatia, precizand ca e vorba despre un cont folosit anterior numirii lui Maior la sefia serviciului. SRI este autoritatea nationala de securitate cibernetica.

“George-Cristian Maior, head of the Romanian Intelligence Service, had his Yahoo account breached”, scrie site-ul Thesmokinggun.com, care precizeaza ca cel care i-a spart site-ul este hackerul “Guccifer”. Publicatia mentioneaza doar faptul ca directorului Serviciului Roman de Informatii, George-Cristian Maior, i-a fost spart contul de Yahoo, nu si daca informatiile din acest cont au fost folosite sau publicate.

Sorin Sava, purtatorul de cuvant al SRI, a declarat pentru Mediafax ca “este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului si nu il folosea decat pentru zona academica. Primea corespondenta exclusiv pentru zona academica si era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate masurile legale pentru asemenea situatii, iar <<Micul Guccifer>> va fi o data prins si judecat conform legii“.

Site-ul Thesmokinggun.com anunta ca lista “victimelor” hacker-ului “Guccifer”, care a spart conturile lui Colin Powell, ale unor membri ai familiilor Bush si Rockefeller si ale unor oficiali ai Administratiei Obama, este mult mai lunga decat se stia pana acum. “O arhiva mare de date dezvaluie faptul ca incursiunilor ilegale ale lui ‘Guccifer’ i-au cazut victime si alte inalte personalitati atat din SUA cat si din strainatate in ultimul an. Hackerul a accesat corespondenta electronica, liste de contacte, inregistrari telefonice, fotografii personale si mai multe documente financiare confidentiale, inclusiv carti de credit, informatii bancare si documente privind investitii”, noteaza Thesmokinggun.com.

Printre cei ale caror conturi de posta electronica au fost sparte de “Guccifer” se numara si actorul american Steve Martin, John Dean, fost consilier al presedintelui Richard Nixon, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, Laura Manning Johnson, fost analist CIA, George Roche, fost secretar al Fortelor Aeriene, si presedintele MetLife (companie de asigurari), scrie Mediafax, care precizeaza ca, potrivit unora dintre persoanele afectate, conturile au fost sparte de pe adrese IP din Grecia si Rusia.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.