Adrian Nastase, dat afara din avocatura in urma noii condamnari penale

Adrian Nastase, dat afara din avocatura in urma noii condamnari penale

by January 13, 2014 0 comments

adrian-nastase-trist-raul-stef[1]Fostul premier Adrian Năstase a fost exclus, luni, din Baroul Bucureşti, pe temeiul “nedemnităţii profesionale”, după ce a primit a doua condamnare la închisoare cu executare. Membrii Baroului au considerat că a doua condamnare afectează imaginea profesiei de avocat. Decizia de excludere din avocatură poate fi atacată. “Adrian Năstase a fost exclus pe temeiul nedemnităţii profesionale, având în vedere că a suferit două condamnări cu detenţie”, a declarat, luni, Ilie Iordăchescu, decanul Baroului.

Ilie Iordăchescu a precizat că Năstase, după condamnarea de doi ani de închisoare cu executare, nu a fost exclus din profesie, considerându-se atunci că faptele pentru care a primit pedeapsa nu ar fi avut legătură cu atribuţiile profesiei de avocat.

În cazul analizat luni, respectiv după condamnarea de patru ani, Consiliul Baroului Bucureşti a considerat că fostul premier trebuie exclus din această profesie, luând în considerare “noua conjunctură”.

Ion Ilie Iordăchescu a adăugat că, din ceea ce ştie, avocaţii care au fost excluşi din profesie după ce au primit condamnări cu executare nu au mai cerut Baroului Bucureşti să revină şi “s-au îndreptat spre alte profesii”.

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.