Crin Antonescu: Legea electorala se va modifica – maxim 300 de deputati, alesi pe liste

Crin Antonescu: Legea electorala se va modifica – maxim 300 de deputati, alesi pe liste

by January 13, 2014 0 comments

crin_antonescu[1]Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni ca USL a convenit asupra modificarii legii electorale, astfel incat Camera Deputatilor va avea 300 de membri, care vor fi alesi prin vot proportional direct.Unul dintre obiective USL in acest an este modificarea legii electorale, cu un numar maxim parlamentari in Camera, 300, “si in care revenim la formula proportionalitatii directe, vot de liste pentru Camera Deputatilor”, a spus Antonescu, intr-o conferinta comuna de presa cu Victor Ponta, Gabriel Oprea si Daniel Constantin.

In opinia sa, acest sistem de vot pe liste permite “reprezentarea la nivel politic a tuturor fortelor semnificative, pentru a permite cea mai buna reprezentare a curentelor politice cu sustinere populara”.

“Noi nu prevedem numarul maxim de 300 de deputati ca sa ii dam satisfactie lui Traian Basescu, ci pentru ca e o cifra potrivita si asigura intarirea functionarii si prestigiului Parlamentului. Trecem si in Constitutie acest lucru”, a argumentat Crin Antonescu.

Intrebat cati membri va avea camera superioara a Parlamentului, Senatul, Antonescu a raspuns ca nu poate preciza inca acest lucru, in conditiile in care acest lucru depinde si de adoptarea viitoarei Constitutii.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.