Ioan Rus: Bun, daca statul maghiar ne cumpara terenul, atunci noi il cucerim

Ioan Rus: Bun, daca statul maghiar ne cumpara terenul, atunci noi il cucerim

by January 9, 2014 0 comments

ioan-rus-mircea-rosca[1]“Dacă un stat are ca politică de stat ideea de a cumpăra pământul altui stat, sigur că statul respectiv poate să aibă şi el politică de stat în contrapartidă: adunăm şi noi toţi privaţii şi îi punem să cumpere jumătate din Budapesta sau dacă te ţii mai tare decât ei, spui “Bun, voi cumpăraţi, noi vă cucerim!” Adică la prostie poţi răspunde în multe feluri…”, a spus Ioan Rus, la Realitatea TV, în emisiunea “Deschide lumea”.

 

În opinia sa, dacă acest demers se dovedeşte a fi mai mult decât un exces de zel al unui funcţionar maghiar, situaţia devine “complet inacceptabilă”.

 

“Cred că actualul prim ministru maghiar, prin reprezentanţii statului, ne spune nouă că o să ne cumpere pământ… În vremea asta, Europa nu se îngrijorează de ce face el, dar noi dăm cu subsemnatul pe faptul că n-o fi stat de drept la noi. Sunt nişte lucruri la care Guvernul României, preşedintele României, instituţiile statului trebuie să… Un stat puternic nu trebuie să se îngrijoreze de treaba asta, un stat slab trebuie să fie extrem de îngrijorat. Eu sper că statul român este încă un stat puternic şi are suficiente instituţii puternice care pot să dea un răspuns corespondent cu starea naţiei şi a poporului nostru. Suntem un popor totuşi mult mai mare decât cel maghiar, chiar dacă el are un vagon de refulări istorice şi de nereuşite în legătură cu care tot învârte. În toată Europa se deschid graniţele, pieţele, oamenii circulă liberi, banii circulă liberi, diplomele circulă liber, este o deschidere, şi este un stat care tot timpul trebuie să revendice ceva. Cred că e inacceptabil pentru Europa treaba asta, nu neapărat pentru noi. Noi, sunt convins că vom răspunde corespunzător la o astfel de atitudine şi chiar sper că statul maghiar să nu aibă o politică, ci să fie un exces al unui funcţionar al statului maghiar în exprimare, o eroare de exprimare ceea ce a spus. Altfel, este absolut inacceptabil, complet inacceptabil”, mai spune Rus.

 

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.