Procurorii DNA cer condamnarea la inchisoare pentru Monica Iacob Ridzi

Procurorii DNA cer condamnarea la inchisoare pentru Monica Iacob Ridzi

by January 16, 2014 0 comments

monica-iacob-ridzi-si-a-dat-demisia-din-pdl-434x326[1]Un procuror al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a solicitat joi magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) condamnarea fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi la inchisoare cu executarea pedepsei, in dosarul privind organizarea Zilei Tineretului, relateaza Agerpres. La ultimul termen al procesului, procurorul de sedinta a cerut condamnarea Monicai Ridzi in limitele speciale, care pentru infractiunea de abuz in serviciu sunt intre 5 si 15 ani. Procurorul a cerut ca Ridzi sa fie condamnata pentru abuz in serviciu, fals in inscrisuri si infractiuni privind sistemele informatice ‘din cauza contributiei esentiale si a calitatii acesteia in timpul savarsirii faptelor’.

De asemenea, procurorul a cerut condamnarea si a celorlalti inculpati, inclusiv a lui Paul Diaconu, director in cadrul MTS, chiar daca acesta este cel care a facut un denunt la DNA.

In plus, DNA solicita judecatorilor ca inculpatii sa plateasca in solidar 2,7 milioane lei reprezentand daune.

Urmeaza ca in cadrul procesului avocatii sa isi sustina pledoariile, urmate de ultimul cuvant al inculpatilor.

Judecatorii au anuntat deja ca vor amana pronuntarea sentintei in acest dosar pentru data de 27 ianuarie.

Monica Iacob Ridzi, ministru al Tineretului si Sportului in perioada decembrie 2008 – iulie 2009, a fost trimisa in judecata in mai 2011 de catre procurorii DNA pentru savarsirea mai multor infractiuni: abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie in forma continuata, participatie improprie la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic, savarsita prin incalcarea masurilor de securitate, participatie improprie la infractiunea de a modifica, sterge sau deteriora date informatice, fara drept.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.