Victor Ponta: Adrian Nastase este un condamnat politic. Un caz similar cu al Iuliei Timoshenko

Victor Ponta: Adrian Nastase este un condamnat politic. Un caz similar cu al Iuliei Timoshenko

by January 6, 2014 0 comments

victor-ponta-afp[1]Premierul Victor Ponta a afirmat luni seara ca Adrian Nastase este o victima a regimului Traian Basescu fiind vorba despre un “condamnat politic” si un caz similar cu cel al fostului premier ucrainean Iulia Timoshenko. “Este un condamnat politic”, a spus Victor Ponta, invitat la Romania TV, precizand ca exprima aceeasi pozitie inca din 2005. Acesta a acuzat un “regim politic abuziv” care a inceput in 2005 iar principalii sai “colaboratiori” au fost Monica Macovei si Daniel Morar, care au “instituit acest sistem prin dosare penale”.

“Il consider o victima a regimului Basescu”, a continuat Victor Ponta, adaugand ca Adrian Nastase a fost “cel mai bun prim ministru si cel mai puternic adversar al lui Traian Basescu”, fiind vorba de un “caz comparabil cu Iulia Timoshenko”.

Seful Executivului a sustinut insa ca “in mare parte justitia e independenta” si ca el nu vorbeste de “nume de judecatori” sau de dosare.

“Adrian Nastase, care ne-a bagat in UE si in NATO, in inchisoare, Basescu, care ne injura si ne scoate din Europa, e in continuare la Cotroceni”, a continuat Victor Ponta, sustinand ca nici Relu Fenechiu nu ar fi fost condamnat niciodata daca nu ar fi fost ministru PSD.

Ponta a amintit si de incercarile de a i se face lui insusi dosare penale, pentru cazurile Rovinari si Turceni, pentru raliuri, pentru plagiat, iar Basescu ar incerca acum sa-i faca dosar pentru Rompetrol, fapte la care se astepta.

“Mai multa determinare, pentru ca acest regim trebuie sa se termine”, a solicitat el.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.