Victor Ponta: Autostrada Comarnic-Brasov va fi gata in 2017 si va costa 1,8 miliarde de euro

Victor Ponta: Autostrada Comarnic-Brasov va fi gata in 2017 si va costa 1,8 miliarde de euro

by January 16, 2014 1 comment

victor-ponta-afp[1]Autostrada Comarnic-Başov va fi gata în 2017. Potrivit premierului Victor Ponta, autostrada, care va avea 53 de km plus 7 km de drumuri de legătură, va costa 1,8 miliarde de euro. Tariful de utilizare al autostrăzii va fi stabilit de către statul român. Acesta s-ar ridica la 5,7 lei + TVA, a precizat premierul.”Este unul din proiectele de infrastructură esenţiale pentru dezvoltarea economică a României, pentru dezvoltarea turistica a regiunii, pentru capacitatea noastră de a avea o infrastructură la nivel european, e primul proiect în concesiune, cu atât mai mult trebuie să fie un proiect de succes”, a declarat, joi, premierul Victor Ponta.

Potrivit premierului Victor Ponta, autostrada va costa 1,8 miliarde de euro. Tariful de utilizare al autostrăzii va fi stabilit de către statul român. Acesta s-ar ridica la 5,7 lei + TVA.

 “Eu am pus termenul până la Paşte, să putem semna contractul şi să organizăm şantierul. Autostrada va avea 53,215 km plus 7 km de drumuri de legătură, în aşa fel încât să se lege de centura municipiului Braşov şi DN1 înainte de intrarea în localitatea Comarnic, zona în care de la 2 benzi pe sens se gâtuieşte şoseaua. Construcţia trebuie să înceapă la sfârşitul lui aprilie, ultimul km finalizat în 2017, cel mai târziu. Pe masură ce sunt gata, vor fi deschise secţiuni din autostradă. Costul – tot ceea ce ţine – estimat la 1,8 mld euro, efectiv construcţia va reprezenta 28 mil euro / km. Între Comarnic şi Braşov sunt prevăzute 3 ieşiri. Contractul e încheiat pe 26 de ani plus perioada de construcţie, la sfârşitul perioadei va reintra în proprietatea statului român autostrada, fără niciun cost. Tariful de utilizare al autostrăzii va fi stabilit de către statul român. Construcţia financiară s-a bazat pe ideea unei taxe de 5,7 lei + TVA”.

 

Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
 1. adi
  #1 adi 16 January, 2014, 21:22

  Traseul Autostrazii Comarnic – Brasov este gresit:
  imediat dupa localitatea Busteni ar trebui facut un viraj la stanga spre Gura Diham, iar acolo sapat un tunel, care sa iasa in partea cealalta, in valea Ghimbaselului.
  Astfel, s-ar obtine:
  1. un drum mai scrut de traversare a muntilor;
  2. un cost mai redus, caci nu se va mai urca degeaba spre Predeal, pentru a cobora pe drumul reginei Maria (actualul DN) spre rasnov…
  3. o constructie mai usoara, valea Ghimbaselului fiind mai larga decat valea prin care trece actualul DN predeal – rasnov.
  4. mai putin teren de expropriat, fata de varianta urcarii spre Predeal; si teren mai ieftin, caci nu sunt atatea vile precum la paraul rece.
  5. o mai logica constructie dpdv militar: DN-ul trece prin valea cu paraul Rece; este mai sigur dpdv militar (bombardament etc) ca autostrada sa treaca prin alta parte, deci prin valea Ghimbaselului.

  cine vrea sa ajunga la Azuga sau Predeal in concediu, poate merge 6 km pe DN fara probleme, daca are o iesire de pe autostrada dincolo pe Busteni.
  Dar restul tarii, care va fi in tranzit pe acolo, are interesul de a cobori cat mai repede spre Rasnov.
  Deaceea, consider ca ar trebui sa sustinem cu totii ca autostrada sa vireze stanga dupa Busteni, spre Gura Diham, unde sa inceapa un tunel.
  Daca aveti cunostinte pe la decidenti, poate le sugerati aceasta idee.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.