Victor Ponta: Raportul accidentului din Apuseni intocmit de vicepremierul Gabriel Oprea este unul mult mai complex

Victor Ponta: Raportul accidentului din Apuseni intocmit de vicepremierul Gabriel Oprea este unul mult mai complex

by January 29, 2014 0 comments

agerpres_ponta-oprea_1[1]Raportul elaborat de catre vicepremierul Gabriel Oprea privind accidentul aviatic din Muntii Apuseni este mult mai mare comparativ cu sinteza furnizata presei, continand si anexe, date, harti, secrete, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax. “Raportul e mult mai mare, cu anexe, cu tot. Acolo sunt si date, harti, secrete”, a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat ca raportul redactat de Oprea va fi prezentat si duminica in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) si a cerut jurnalistilor sa nu se ia “dupa aparitiile din presa”, legat de informatiile conform carora in varianta extinsa a raportului s-ar fi aratat ca Ministerul Apararii a determinat distanta dintre ultima pozitie cunoscuta a avionului si locul prabusirii, si anume 2.089 metri.

Premierul a adaugat ca in raportul extins sunt si date legate de activitatea Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), care nu au putut fi insa prezentate public deoarece au un caracter de confidentialitate.

Materialul pus la dispozitia presei in legatura cu accidentul din Apuseni este o sinteza a raportului prezentat de catre vicepremierul Gabriel Oprea premierului Victor Ponta, au precizat vineri seara reprezentantii Guvernului.

“Materialul pus la dispozitia presei reprezinta o sinteza a Raportului pe care vicepremierul Gabriel Oprea l-a prezentat premierului Victor Ponta pe baza informarilor solicitate de la toate institutiile implicate si contine toate informatiile publice care nu aduc atingere sigurantei nationale”, se arata in raspunsul Guvernului.

Premierul Victor Ponta l-a desemnat, marti dimineata, pe vicepremierul Gabriel Oprea sa ii prezinte o informare, pana la sedinta de miercuri a Guvernului, despre modul in care a actionat fiecare institutie in parte in cazul operatiunilor de luni, dupa producerea accidentului aviatic din judetul Cluj.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.