Victor Ponta s-a răzgândit: Vina nu aparţine MAI în cazul accidentului aviatic din Apuseni

Victor Ponta s-a răzgândit: Vina nu aparţine MAI în cazul accidentului aviatic din Apuseni

by January 24, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Premierul Victor Ponta a declarat vineri la sediul Ministerului Afacerilor Interne că în cazul accidentului aviatic de la Cluj vina nu aparține reprezentanților MAI.

“O să vă apăr cu toate forțele și împotriva oricui va veni să generalizeze lucruri care nu au funcționat. Chiar dacă vorbim de accidentul de luni, vina nu aparține structurilor Ministerului de Interne, ci altor structuri și instituții ale statului, care și-au și asumat această vină”, a spus premierul într-un discurs rostit la preluarea interimatului Internelor de către vicepremierul Gabriel Oprea.

Șeful Guvernului a adăugat că în cazul accidentului aviatic “s-au asumat răspunderi chiar dacă uneori nu era vorba de vinovății. Răspunderea nu e același lucru cu vinovăția. Cred că șeful IGSU și-a făcut datoria și oamenii din teren de acolo, de la locul accidentului, și-au făcut datoria. Dacă li s-ar fi spus unde să caute în mod corect, probabil că lucrurile arătau altfel”.

Victor Ponta le-a transmis oficialilor MAI că trebuie să își continue misiunile, în condițiile în care meteorologii au emis o nouă avertizare de vreme rea, și i-a anunțat că de vineri se va începe îmbunătățirea procedurilor de acțiune în cazul situațiilor de urgență.

Pe 22 ianuarie, Ponta spunea: “Concluzia pe care eu o consider întemeiată este aceea că în cadrul a trei instituţii importante, şi anume MAI, ROMATSA şi STS, lucrurile au funcţionat inacceptabil de încet şi fără o necesară coordonare şi asumare a autorităţii şi a responsabilităţii. Consider că intervenţia de luni a fost un eşec”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<