Cel putin 50 de morti in Ucraina

Cel putin 50 de morti in Ucraina

by February 20, 2014 0 comments

imagesCA0X4K6MLuptele au reizbucnit în centrul capitalei ucrainene, armistițiul convenit miercuri seara fiind încălcat, iar numărul victimelor a trecut de 50 de morți începând de marți, relatează Reuters și Le Figaro.Unul dintre liderii opoziției din Ucraina, Oleg Tiagnibok, a anunțat că numărul celor uciși a ajuns, joi, la cel puțin 50 de persoane, a relatat Le Figaro, în ediția sa electronică.

Zeci de polițiști au fost răniți sau uciși în cadrul confruntărilor cu manifestanții, în primele ore ale armistițiului convenit de președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției, se precizează într-un comunicat al președinției ucrainene făcut public joi, conform Reuters.

Ministerul ucrainean al Sănătății a precizat că între persoanele decedate joi se numără doi polițiști.

Astfel, potrivit Reuters, numărul total al celor uciși a ajuns la cel puțin la 51 de persoane începând de marți, din care cel puțin 12 sunt polițiști. Media locală transmite că mai mult de 30 de protestatari au fost uciși joi, pe fondul reizbucnirii violențelor.

Uniunea Europeană pregătește un proiect de sancțiuni împotriva celor responsabili de violențele din Ucraina și, totodată, impunerea unui embargo privind livrările de armament către această țară.

Confruntări de o violență fără precedent, de la începutul acum trei luni al protestelor în Ucraina, au izbucnit marți dimineața la Kiev, în timp ce Rada Supremă se reunise pentru a examina o reformă constituțională privind reducerea prerogativelor prezidențiale. Ciocnirile dintre forțele antiguvernamentale și polițiști au fost reluate joi dimineață în centrul Kievului, în pofida unui armistițiu convenit miercuri seara între președintele Ianukovici și liderii opoziției și a zilei de doliu decretate pentru joi în memoria celor uciși.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.