DNA: Dan Radu Rusanu le-a interzis angajatilor sa dea declaratii procurorilor

DNA: Dan Radu Rusanu le-a interzis angajatilor sa dea declaratii procurorilor

by February 25, 2014 0 comments

RAPORT DE ACTIVITATE - MINISTERUL PUBLIC - ICCJPreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Dan Radu Rusanu , a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA, în dosarul “Carpatica”. RUŞANU este acuzat de abuz în serviciu. Şeful ASF este acuzat de favorizarea unor infractori şi de influenţarea declaraţiilor. Acesta va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Săptămâna trecută, procurorii DNA au început urmărirea penală a lui DAN RADU RUŞANU, în dosarul “Carpatica”, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz în serviciu, fiind suspectat că a întocmit şi a avizat proiectul OUG privind ASF şi ar fi acceptat “protejarea frauduloasă” a intereselor SC Carpatica.

“Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale a rezultat că există date şi indicii rezonabile conform cărora, pentru perpetuarea situaţiei de favorizare a SC Carpatica Asig SA şi urmărind impunerea în cadrul consiliului ASF a anumitor  persoane, dar şi întărirea propriei puteri decizionale, Rusanu Radu Dan  a efectuat demersuri pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă de către Guvernul României, care să dea caracter normativ şi obligatoriu  intereselor sale personale şi de grup”, se arată într-un comunicat de presă de marţi al DNA.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.