Klaus Iohannis: Ne putem imagina un tandem – Antonescu presedinte, Iohannis premier

Klaus Iohannis: Ne putem imagina un tandem – Antonescu presedinte, Iohannis premier

by February 28, 2014 0 comments

CRIN ANTONESCU - SIBIUPrim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că se poate “imagina un tandem Antonescu – preşedinte, Iohannis – premier”, fără a fi “visători sau nerealişti” şi ştiind că “acest lucru nu se realizează automat”, dar consideră că “e o şansă foarte bună” ca acest lucru să devină realitate. Klaus Iohannis, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre formula Antonescu – preşedinte, Iohannis – premier.

“PNL va merge pe formula Crin Antonescu preşedinte. Sigur că voi sprijini această cursă către prezidenţiale şi voi fi alături de preşedintele Crin Antonescu. Cu siguranţă că putem să ne imaginăm un tandem Antonescu – preşedinte, Iohannis – premier, dar să nu creadă cineva că suntem nerealişti sau visători. Ştim că acest lucru nu este un automatism, nu se realizează automat. Funcţia de prim-ministru se negociază politic. Experienţa ultimilor ani ne arată însă că, după alegeri prezidenţiale, foarte mulţi actori politici se repoziţionează în spaţiul public şi este posibil, ba chiar e o şansă foarte bună ca, dacă Crin Antonescu va fi ales preşedinte, actori politici suficienţi să se repoziţioneze de partea lui şi a PNL, creând astfel premisele unei moţiuni de cenzură de succes şi premisele creării unui nou Guvern, condus de PNL”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă este posibil să existe o rocadă între el şi Crin Antonescu pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns: “Sigur este o speculaţie. Punctul meu de vedere este foarte simplu: unul dintre argumentele pentru care am intrat în PNL a fost să-l sprijin pe Crin Antonescu să devină preşedintele României. Voi face acest lucru, declar acest lucru şi nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere. Eu cred că avem un candidat foarte bun, pe care-l voi sprijini”.

Prim-vicepreşedintele liberal a spus că, după ruperea USL, Crin Antonescu “are şanse foarte bune” la alegerile prezidenţiale deoarece “culoarul care s-a deschis acum este un culoar foarte bun pentru candidatul Crin Antonescu”.

Întrebat dacă actualul culoar este mai bun decât cel de dinainte, Iohannis a răspuns: “Vechiul culoar a fost obturat la mijloc, undeva, din cauza lipsei de susţinere declarată a forţelor politice care astăzi compun USD”.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.