Marko Bela: Fara UDMR nu se poate vorbi de nicio reforma in Romania

Marko Bela: Fara UDMR nu se poate vorbi de nicio reforma in Romania

by February 27, 2014 0 comments

MARKO BELA - UDMR - DECLARATIIFostul presedinte al UDMR, senatorul Marko Bela, a declarat joi, in discursul rostit in fata celor peste 100 de delegati la Adunarea Generala anuala a UDMR Targu Mures, ca, din pacate, nu poate vorbi despre nicio reforma in Romania in ultimii ani, adaugand ca Uniunea poate sa isi asume rolul de guvernare daca sunt indeplinite “conditiile corespunzatoare”, transmite Mediafax.

“Daca conditiile sunt corespunzatoare, atunci UDMR poate sa isi asume rolul de guvernare. Daca UDMR, pentru comunitatea maghiara din Romania, prevede prioritati in pachetul de guvernare, atunci UDMR este obligat sa isi asume rol la guvernare. Aici e dilema. Daca exista aceste conditii, daca sunt (prevazute – n.r.) prioritatile care sunt importante”, a spus Marko Bela.

Acesta a afirmat ca, atunci cand UDMR si-a asumat rolul de guvernare, tara si-a atins scopurile pe plan international, inclusiv integrarea in NATO.

“Am avut relatie de buna vecinatate intre Romania si Ungaria, intre 1996 si 2000. Intre 2000 si 2004 am sprijinit Guvernul si atunci a avut loc integrarea in NATO, apoi, in 2004-2008, Romania a intrat in UE. Apoi, in 2009-2012, in conditii dureroase s-a reusit ca Romania a reusit sa evite consecintele crizei mondiale si situatia in care a intrat Grecia. Fara noi, pe plan international integrarea nu s-ar fi produs, iar la nivel de guvern nu s-ar fi facut reforme importante. In ultima vreme, din pacate, nu pot sa spun nicio reforma”, a declarat acesta.

Liderul UDMR a aratat ca Uniunii i s-a oferit intrarea la guvernare si tinand cont de rolul ei de “forta stabilizatoare”.

“Daca vom avea garantii preliminare, ca pana la urma acest pachet de reforme amanat de doi ani stim cum trebuie sa arate si se va infaptui, atunci UDMR trebuie sa isi asume rolul de guvernare. Fara noi nu e reforma in tara, fara noi nu exista progres. Cei care au oferit rol de guvernare UDMR s-au gandit si la acest rol de forta stabilizatoare a UDMR, nu doar la cifre”, a spus Marko Bela, adaugand ca, privind la situatia din ultimul an de la Targu Mures, poate spune ca, si pe plan local, fara o majoritate consistenta UDMR “nu e progres, nu e reforma”.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

<