Traian Basescu: Am fost cu Emil Boc parteneri extraordinari. Am dus tara in spate

Traian Basescu: Am fost cu Emil Boc parteneri extraordinari. Am dus tara in spate

by February 9, 2014 0 comments

BASESCU - CLUJPresedintele Traian Basescu a declarat joi, dupa ce primarul municpiului Cluj-Napoca a anuntat ca a decis sa faca parte din Fundatia Miscarea Populara, ca a avut o relatie foarte buna cu acesta in perioada in care a ocupat functie de prim-ministru. “Am fost doi parteneri extraordinari in momente in care tara avea nevoie de doi barbati care sa isi asume trecerea prin criza”, a declarat presedintele, adaugand ca la acea vreme a avut curaj, cu premierul Emil Boc, sa ia tara in spate si sa o treaca prin criza.

Traian Basescu a participat, duminica, la o dezbatere publica organizata de Fundatia Miscarea Populara la Cluj-Napoca, la care au luat parte, printre altii, Elena Udrea si Emil Boc.

Traian Basescu, despre Emil Boc:

  • Despre relatia presedinte prim-ministru Emil Boc s-au scris foarte multe si de multe ori umilitor pentru amandoi. Vreau sa stiti ca am fost doi parteneri extraordinari in momente in care tara avea nevoie de doi barbati care sa isi asume trecerea prin criza.
  • Tin minte ca in mai 2010 am analizat si varianta unor solutii care nu ne-ar fi dus nicaieri. Puteti vedea tari in care oamenii politici nu au avut curajul sa ia masurile necesare la momentul necesar, iar acum sunt tot in criza.
  • Decizia cruciala, nu aveam bani pentru 300.000 de salariati si nu ii aveam pe termen lung. A fost o discutie lunga, reducem salariile sau anuntam ca inchidem 300.000 de posturi si trimitem oamenii in somaj? Iar decizia a fost una a solidaritatii. Intrebarea pe care a pus-o Emil: “Si ce facem cu ei, din ce traiesc?” Am decis sa facem o reducere a salariilor si sa nu dam pe nimeni afara.
  • Va aduceti aminte propagandistic cat rau s-a facut, si cu asta, si trebuie sa spunem ca nici partidul nu a avut curajul sa sustina masurile luate. Doar Gelu Visan si Elena Udrea mai erau pe la televizor si aveau curaj, in rest toata lumea era chitita, astepta sa vada ce se intampla.
  • Cu taierea pensiilor a fost o minciuna, nu s-a facut, dar daca s-ar fi facut ar fi fost reintregite.
  • Spuneti azi, in ce conditii au pierdut mai mult pensionarii? Cu siguranta in conditia aplicarii unui TVA de 24% decat in conditia temporara a diminuarii pensiei care ne-ar fi permis sa platim tuturor pensiile.
  • As spune, nu cu aroganta, ca au fost lucruri care ne-au legat, am avut curaj cu premierul sa luam tara in spate si sa o trecem impreuna printr-un an si jumatate prin criza, ceea ce putini au avut curajul sa faca in UE, si am dat posibilitatea ca tara sa isi reia cresterea economica, asa firava cum e ea. Am pus capat prin masuri dureroase dar necesare.
  • Sunt lucruri si multe altele care pe mine si pe Emil ne leaga mai puternic decat orice pentru ca viata ne-a adus in niste functii in care aveam responsabilitatea tarii si, in afara de noi, nimeni nu avea nici dreptul si nici nu putea sa si le asume.
  • De aceea ca Emil sa vina in Fundatia pe care eu am initiat-o este o proba in acest sens.
Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.