Victor Ponta a demis-o din functie pe Stefania Duminica de la Ministerul Educatiei

Victor Ponta a demis-o din functie pe Stefania Duminica de la Ministerul Educatiei

by February 24, 2014 0 comments

victor-ponta-premier[1]Victor Ponta i-a demis luni pe secretarul de stat Stefania Duminica de la Ministerulo Educatiei, acuzata de plagiat, si pe secretarul de stat Ovidiu Putura de la Ministerul Justitiei, potrivit unor decizii publicate in Monitorul Oficial nr. 133 de luni, 24 ianuarie. Tot luni, premierul l-a demis pe Bogdan Cristian Nica din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, inlocuindu-l interimar cu vicepresedintele Marius Alexandru Dunca.

Cine este Stefania Duminica

Stefania Duminica (PNL) a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei. O ancheta jurnalistica realizata de Robert Turcescu a aratat ca ea si-a lucrarea de disertatie la masterat. Verdictul oficial de plagiat a fost stabilit de Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti la 21 februarie.

Lucrarea de disertatie a Stefaniei Duminica este “un plagiat integral”, “o fotocopie” dupa o lucrare cu acelasi titlu din 2008, informeaza Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti (UB), care cere rectoratului UB sa propuna retragerea titlului de master al secretarului de stat, anunta Mediafax.

Conducerea Universitatii din Bucuresti a cerut Consiliului National de Etica retragerea titulului de master al secretarului de stat Stefania Duminica.

Cine este Ovidiu Putura

Ovidiu Putura a fost numit secretar de stat in Ministerul Justitiei cu sustinerea PNL, iar in ianuarie 2014 a fost numit in functia de presedinte al Consiliului de Administratiei al CFR. La acel moment, Hotnews.ro a scris ca numirea sa in CA al CFR a fost consiederata ilegal, deoarece acesta are calitatea de judecator pe durata detasarii la Ministerul Justitiei, iar legea 303 le interzice, intre altele, magistratilor sa fie membri in organele de conducere a unor societati nationale.

Imediat dupa numirea lui Putura ca membru in CA al CFR, Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu si a inceput verificari prealabile pentru a vedea daca exista indiciile incalcarii vreunei dintre interdictiile impuse judecatorilor si procurorilor, a declarat la acel moment pentru HotNews.ro Tamara Manea, purtatorul de cuvint al Inspectiei Judiciare.

Putura a fost detasat din functia de judecator la ministerul justitiei pe pozitia de secretar de stat la MJ, de unde a fost numit in CA la CFR. Legea arata ca, in perioada detasarii, judecatorii si procurorii isi pastreaza calitatea de magistrat.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.